Erişilebilirlik

NATO Müttefikleri ve Ortakları Yardıma Gidiyor


NATO, üyelik bekleyen Finlandiya ve İsveç dahil 20’den fazla müttefik ve ortağından, en az 1400 acil müdahale personelinin, deprem sonrası için Türkiye'ye konuşlanmakta olduğunu açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada NATO müttefikleri ve ortaklarının, kurtarma köpeklerinin de olduğu arama kurtarma ekipleri, itfaiyeciler, yapı mühendisliği ekipleri, tıbbi personel, malzeme ve deprem uzmanları dahil farklı şekillerde yardım sağladığı kaydedildi.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu "Bu korkunç zamanda müttefikimiz Türkiye ve depremden etkilenen herkesle dayanışma içindeyiz ve NATO müttefikleri ihtiyacı olanlara daha fazla yardım sağlamaya hazır" dedi.

NATO’nun açıklamasına göre destek, ittifakın Avrupa-Atlantik bölgesindeki başlıca sivil acil müdahale mekanizması olan NATO Avrupa-Atlantik Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi (EADRCC) aracılığıyla sağlanıyor.

NATO, EADRCC ile ilgili, ‘’Merkez tüm yıl boyunca aktif, 7 gün 24 saat esasına göre çalışır ve tüm NATO müttefiklerini ve ortak ülkeleri kapsar. Özellikle doğal ve insan kaynaklı felaketlerde, yardım talep ve tekliflerinin koordine edildiği bir sistemi olarak işlev görür’’ ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, şu anda 53 binden fazla Türk ilk müdahale görevlisinin sahada olduğu kaydedildi.

NATO'nun 30 müttefikinin bayrakları ve NATO bayrağı da, kurbanları onurlandırmak ve Türkiye ile dayanışma içinde olmak amacıyla bugünden itibaren yarın gün batımına kadar NATO Karargahı’nda yarıya indirildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG