Erişilebilirlik

Netanyahu İran'a Yaptırımların Sürmesini İstedi


Başkan Obama ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Beyaz Saray'da görüşürken.
Başkan Obama ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Beyaz Saray'da görüşürken.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu İran’ın nükleer programına son vermesi bunu yapmazsa Batı ile müzakere ederken daha sert yaptırımlara maruz kalması gerektiğini söyledi.

Netanyahu bu açıklamayı Başkan Barack Obama ile Beyaz Saray’da görüşmesinden sonra yaptı. Obama dünya güçlerinin İran ile çok dikkatli müzakere edeceğini ve İsrail ile yakın danışma içinde olacağını söyledi.

Netanyahu’nun Washington ziyareti Başkan Barack Obama ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ‘nin İran ve Amerika arasında 34 yıldan beri ilk en yüksek düzey telefon görüşmesini yapmasından üç gün sonra gerçekleşti.

Başbakan Netanyahu’nun Başkan Obama’yı İran’ın “tatlı dilli” diplomatik yaklaşımına güven olmayacağı konusunda uyardığı ve Obama’dan nükleer silah elde etmesini önlemek için İran’a baskıya devam etmesini istediği bildiriliyor.

Benyamin Netanyahu, İran ve uluslararası toplum arasındaki gerginliğin hafiflemesinden büyük kaygı duyuyor. Netanyahu, İran’ın nükleer silah elde etme yolunda zaman kazanmak ve ekonomik yaptırımların acısını hafifletmek için diyalog yoluna başvurduğunu savunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG