Erişilebilirlik

41’nci Yılını Kutlayan New Orleans Caz Festivali 23 Nisan’da Başladı


Aretha Franklin, Simon and Garfunkel, Pearl Jam, My Morning Jacket, Anita Baker, Lionel Richie ve Jose Feliciano da 2 Mayıs’a kadar sürecek New Orleans Caz Festivali’nde hayranlarıyla buluşuyor.

41 yıldır düzenlenen New Orleans Caz ve Kültür Festivalini izleyenler, katılan sanatçı ve topluluklara bakılırsa hayal kırıklığına uğramayacak. Ama izleyicilerin sadece caz değil oda müziği ya da Gregoryen ilahileri gibi başka müzik türleriyle karşılaşmaya hazırlıklı olmaları da gerek. Evet, klasik müzik henüz festivalin bir parçası değil ama günün birinde birden ortaya bir yaylı sazlar dörtlüsü çıkması güzel bir sürpriz olabilir.

New Orleans’ın Fairgrounds bölgesinde toplanan yüzbinlerce kişi için iyi bir müzik olduğu takdirde bunun hangi türde olduğu fazla önem taşımıyor.

Bu yıl festivalde çalacak topluluklar arasında Neville Brothes’ın yanında Van Morrison, Aretha Franklin, Simon & Garfunkel, Almand Brothers Band, B.B King, Jeff Beck, Irma Thomas, Richie Havens ve Doctor John gibi ünlüler var.

Bu uzun listeye Pearl Jam, My Morning Jacket, Anita Baker, Lionel Richie, The Gipsy King ve Jose Feliciano’yu da eklemek mümkün.

Festivalin en popüler etkinliklerinden biri de Louisiana eyaletinin çeşitli yerlerinden gelen yerel sanatçılar. Ana sahnenin dışındaki 11 küçük sahnede Zedyco, Cajun, brass, gospel, halk müziği, blues ve folk gibi müzik türleri icra eden topluluklar konser veriyor. Bunlar geleneksel ve çağdaş cazla birlikte çeşitli dünya ülkelerinin müziğine renk katacak.

Festival yöneticileri, müziğin dışında uluslararası gıda pazarı, Louisana el sanatları gibi pavyonların önünde uzun kuyruklar oluşmasını bekliyor.

2020 caz festivalinin posteri olarak New Orleanslı şarkıcı, besteci ve topluluk lideri Louis Prima’nın portresi seçildi. Prima’nın portresini aynı zamanda amatör ressam olan ünlü şarkıcı Tony Bennett yaptı. Prima’nın bu yıl kutlanan 100’üncü yaşgünü onuruna çocukları Louis Prima Junior, Lena Prima ve eski eşi Keeley Smith de konserler verecek.

New Orleans Jaz Festivali 2 Mayıs’ta sona erecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG