Erişilebilirlik

New York’ta Hemşire Grevi Anlaşmayla Sonlandı


New York’ta 7 binden fazla hemşire 3 günlük grevdeydi
New York’ta 7 binden fazla hemşire 3 günlük grevdeydi

New York’ta iki ayrı hastanede 7 binden fazla hemşirenin katıldığı 3 günlük grev sona erdi. New York Hemşireler Derneği tarafından yapılan açıklamada, hastanelerle geçici olarak anlaşma sağlandığı belirtildi.

Bronx’taki Montefiore Tıp Merkezi ve Manhattan’daki Mount Sinai hastanesinde çalışan hemşireler bugün görevlerinin başına döndü.

Hemşireler Derneği Başkanı Nancy Hagans, her iki hastanede de grevlerin ardından çalışanların haklarının sağlanabilmesi için oranlar üzerinde anlaşmaya varıldığını söyledi.

Mount Sinai Hastanesi Hemşireleri
Mount Sinai Hastanesi Hemşireleri

Dernek ayrıca, Montefiore Tıp Merkezi’yle, hemşirelerin sendikal hakları, toplum sağlığı uygulamalarında iyileştirmeler ve yeni dil hizmetlerinin sağlanması konularında da anlaşmaya varıldığını açıkladı.

İki hastanedeki hemşireler ücretler ve kadro hakları konusundaki anlaşmazlık üzerine Pazartesi günü itibariyle greve başlamıştı. Grev üzerine Bronx’taki Montefiore Tıp Merkezi, pek çok ameliyatı ertelemek ve hasta randevu tarihlerini değiştirmek zorunda kalmıştı.

New York Valisi Kathleen Hochul da anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hochul, varılan 3 yıllık anlaşmanın, daha iyi ücretler ve daha fazla çalışanı sektöre çekecek şartları sağlayacağına ve bu alandaki iş gücü eksiğinin tamamlanmasına yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Sektör temsilcileri de yapılan sözleşmeyi hemşireler için tarihi bir anlaşma olarak nitelendirirken Mount Sinai hastanesinde görevli bir hemşire de haber ajanslarına yaptığı açıklamada “Bu anlaşma hastalar için büyük bir kazanım” dedi.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestoları büyüyor, öğrenciler kampüs binasını işgal etti – 30 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG