Erişilebilirlik

Netanyahu "İran'la Nükleer Anlaşma Kötü"


İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi'nde konuşurken
İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi'nde konuşurken

ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada İran rejimini “radikal” ve güvenilemez” olarak tanımlayan İsrail Başbakanı varılacak anlaşmanın Tahran’ı nükleer silah geliştirme hedefinden vazgeçirmeyeceğini, tersine önündeki engelleri kaldıracağını savundu

İran rejimini “derin militan islam kökenli” ve “Amerika’nın ezeli düşmanı” olarak niteleyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Washington’un Tahran ile varmaya çalıştığı nükleer anlaşmayı çok kötü bir anlaşma olarak niteledi.

Netanyahu Amerikan Kongresinin ortak oturumunda yaptığı konuşmada anlaşmanın, İran hükümeti’nin nükleer silah geliştirmesini engellemeyeceğini, aksine İran’ın nükleer silahları geliştirmesini sağlayacağı uyarısında bulundu.

İran rejimini “radikal” ve güvenilemez” olarak tanımlayan Netanyahu Amerika’yla varılacak anlaşmanın Tahran’ı nükleer silah geliştirme hedefinden vazgeçirmeyeceğini, tersine önündeki engelleri kaldıracağını önesürdü.

Kongrede konuşması Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında bölünmeye neden olan Netanyahu, siyasi gerginliği yatıştırmaya çalıştı. İsrail Başbakanı, Başkan Obama’nın Amerika’nın askeri yardımlar ve İsrail’in “Demir Kubbe “ adlı füzevar sisteminin finansmanı gibi verdiği desteklere minnettar olduğunu söyledi.

Amerika’nın İran’a uygulanan uluslararası yaptırımları hafifletmemesini isteyen Netanyahu, yaptırımları kaldırmadan önce İran’dan davranışlarını değiştirmesini istenmesinin gerektiğini söyledi.

En az 60 Demokrat Kongre üyesi, İsrail ‘in güvenliğini Amerika’da partiler arası tartışmalara karıştırdığı gerekçesiyle Netanyahu’nun konuşmasını boykot etti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG