Erişilebilirlik

Eski Nissan CEO'sunun Kaçışıyla İlgili İstanbul'da 7 Gözaltı


Nissan şirketinin eski CEO'su Carlos Ghosn, Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçtı.
Nissan şirketinin eski CEO'su Carlos Ghosn, Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçtı.

Nissan otomotiv şirketinin eski CEO’su Carlos Ghosn’un Türkiye üzerinden Beyrut’a kaçışıyla ilgili operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan kişilerden dördünün pilot, ikisinin havalimanında yer hizmetleri görevlisi, bir kişinin de kargo görevlisi olduğu belirtiliyor.

Ghosn’u taşıyan özel uçağın Pazartesi günü sabah saat 5:30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na indiği ancak kendisinin giriş çıkış kayıtlarının bulunmadığı belirtiliyor. Uçuş kayıtlarına göre Ghosn, İstanbul’a geldikten sonra burada uçak değiştirerek farklı bir uçakla Beyrut’a hareket etti.

Japonya’daki yargı sürecinden kaçan Nissan’ın eski CEO’sunun Fransa, Lübnan ve Brezilya pasaportlarına sahip olduğu biliniyor.

Kaçışının ardından yaptığı ilk açıklamada Ghosn, adaletsizlik ve zulümden kaçtığını ve Lübnan’da olduğunu söylemişti.

Carlos Ghosn’a yakın kaynaklar, hakkındaki iki davadan birinin 2021 yılının Nisan ayına ertelendiğini öğrenmesinin ardından, karısıyla telefonda konuşmasına da izin verilmediği için, Ghosn'un Japonya’da tutulduğu hapishaneden kaçmaya karar verdiğini belirtti.

Mahkemeyle vardığı anlaşma kapsamında Ghosn’un karısıyla iletişim kurması yasaklanmış, internet ve diğer iletişim yöntemleri kısıtlanmıştı.

Bu kaynaklara göre kızı ve oğlunun da ABD’de Japon savcılar tarafından sorguya çekilmesi Ghosn’un ailesine baskı yapılacağı ve zorla suçunu itiraf etmek zorunda bırakılacağı endişesine kapılmasına neden oldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG