Erişilebilirlik

Obama İsrail ve Filistinli Liderlerle Görüşecek


Obama İsrail ve Filistinli Liderlerle Görüşecek
Obama İsrail ve Filistinli Liderlerle Görüşecek

Başkan Barack Obama New York’ta Filistin lideri Mahmut Abbas ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yla ayrı ayrı biraraya gelecek.

Mahmut Abbas Birleşmiş Milletler’in Filistin devletini tanıması için yürüttüğü kampanyasına devam ediyor. Ancak Güvenlik Konseyi’nde konuya ilişkin oylamanın engellenmesi için çabalar mevcut. Obama Yönetimi ise Abbas ve Netanyahu’yu doğrudan görüşmelere devam etmeleri için ikna etmeye çalışıyor.

Ortadoğu Dörtlüsü olarak bilinen Amerika, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Rusya’dan üst düzey diplomatlar hafta boyunca bir son dakika gelişmesi için toplantılara devam ediyor. Gelecekteki görüşmeler için rehber niteliği taşıyan bir kılavuz hazırlamaya çalışan Dörtlü, henüz bir sonuca ulaşamadı.

Amerika’nın arabuluculuk yaptığı İsrail-Filistin görüşmeleri, Batı Şeria’daki yerleşim birimleri inşaatlarının durdurulmasına yönelik moratoryumun süresinin dolması nedeniyle geçen sene duraksamıştı. Filistinliler, gelecekte kendilerine ait olacak topraklarda İsrail’in yerleşim birimi kurmasına karşı çıkıyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman yerleşim birimi inşaatlarının askıya alınmayacağını bildirdi.


XS
SM
MD
LG