Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan New York'ta


Başbakan Erdoğan'ın bugünkü temaslarının en önemli bölümünü Başkan Barack Obama'yla yapacağı görüşme oluşturacak
Başbakan Erdoğan'ın bugünkü temaslarının en önemli bölümünü Başkan Barack Obama'yla yapacağı görüşme oluşturacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarına katılmak amacıyla New York’a geldi.

Uçağı New York’a rötarlı gelen Erdoğan’ın bugünkü temaslarının en önemli bölümünü, Başkan Barack Obama’yla bugün yapacağı görüşme oluşturacak. Görüşmenin Türkiye saatiyle 23:30’da gerçekleşmesi planlanıyor.

Başkan Obama’nın stratejik iletişimden sorumlu Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, Obama ve Erdoğan’ın "Open Government Partnership-Açık Yönetim Ortaklığı" adıyla yapılacak olan yeni uluslararası platformun açılış töreninin ardından biraraya geleceğini kaydetti. İki lider arasında “çok sayıda sorunun görüşüleceğini söyleyen Rhodes, bu konular arasında Arap Baharı, Libya, Suriye, füze kalkanı ve Ortadoğu barışı konularının yer aldığını söyledi. Bununla birlikte Türkiye-İsrail ilişkilerinin ve Doğu Akdeniz’de tırmanan yeni gerginliğin de Obama-Erdoğan görüşmesinde ele alınması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan bugün New York’a yola çıkmadan önce Kıbrıs Rum yönetiminin Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz aramak için başlattığı sondaj çalışmalarına karşılık, Türkiye’nin de bu hafta Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle birlikte kendi sondaj çalışmalarını başlatacağını açıklamıştı. Amerikan hükümeti, Kıbrıs’ta meşru hükümet olarak gördüğü Rum yönetiminin Akdeniz’de sondaj çalışmalarına destek veriyor, ancak bunun taraflar arasındaki barış görüşmelerini etkilememesi çağrısında bulunuyor.

Başbakan Erdoğan’ın bugün Obama’dan önce eski Başkan Bill Clinton’la da biraraya geleceği bildirildi.

XS
SM
MD
LG