Erişilebilirlik

Obama Bütçe İçin Kongre’yle Teması Sürdüreceğini Söyledi


Obama Bütçe İçin Kongre’yle Teması Sürdüreceğini Söyledi
Obama Bütçe İçin Kongre’yle Teması Sürdüreceğini Söyledi

Başkan Barack Obama, Kongre liderlerini bugün Beyaz Saray’da bir kez daha ağırlayarak, federal hükümetin borçlanma tavanını arttırma konusunda çıkmazda bulunan görüşmelere devam edecek.

Dün bir buçuk saat süren görüşmeden sonuç alınamamıştı.

Obama, bütçe ve borçlanma tavanı konusunda Kongre liderleriyle yaptığı temasların anlaşma sağlanıncaya kadar süreceğini söyledi.

Başkan, Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında, anlaşmazlık giderilinceye kadar Kongre liderleriyle her gün görüşeceğini vurguladı.

Borçlanma tavanının yükseltilmemesi halinde federal hükümetin borçlarını ödeyemez hale geleceğini hatırlatan Obama, “Kongre liderleri de bunu istemiyor,” dedi.

Başkan şimdiye kadar yapılan görüşmelerde sağlık ve savunma dahil çeşitli programlarda kesinti yapılmasının kabul edildiğini ancak nihai anlaşma sağlanamadığını bildirdi.

Obama anlaşmazlığa geçici çözüm yolu aramadığını, bütçe açığı ve borçlanma tavanıyla ilgili sorunların kökünden çözülmesini istediğini belirtti.

Amerika’nın 14 trilyon 300 milyar dolarlık ulusal borçlanma sınırı 2 Ağustos’ta dolacak. O zamana kadar borçlanma tavanı yükseltilmezse federal hükümet borçlarını ödeyemeyecek ve kredi notu ciddi ölçüde düşecek.

Uzmanlar böyle bir durumun dünya ekonomisini de etkileyeceği görüşünde.

XS
SM
MD
LG