Erişilebilirlik

Obama'nın Dikkati Meksika'daki G20 Zirvesi'nde


Durante su intervención, al cierre de la Cumbre del G20, Obama reiteró su interés en fortalecer las alianzas económicas entre México y EE.UU., con la reciente vinculación del país azteca al acuerdo de Negociación Transpacífico.
Durante su intervención, al cierre de la Cumbre del G20, Obama reiteró su interés en fortalecer las alianzas económicas entre México y EE.UU., con la reciente vinculación del país azteca al acuerdo de Negociación Transpacífico.
Uzmanlar Pazartesi günü Meksika’nın Pasifik kıyılarındaki Los Cabos tatil kasabasında başlayacak zirvede Avrupa’daki ekonomik krizin baş konu olacağı görüşünde birleşiyor.

Dış İlişkiler Konseyi uzmanı Stewart Patrick de bu görüşte. Los Cabos’taki zirvede Avrupa ekonomik krizi kuşkusuz birinci ve ikinci gündem konusu olacak.

Yunanistan’da Pazar günü yapılacak seçimler, krizi çözme çabalarını daha acil kılıyor. Yunan halkı kurtarma paketi karşılığı kemer sıkma önlemlerini destekleyen partilerle anlaşmayı bozacak ve Yunanistan’ı euro bölgesinden çıkaracak partiler arasında seçim yapacak.

Obama yönetimi Avrupalı liderlerin zirvede borç ve banka krizine verilecek karşılıkla ilgili bir plan açıklamalarını umuyor. Başkan Obama planda daha az kemer sıkacak, buna karşı büyümeyi teşvik edecek ve Avrupa mali sistemini güçlendirecek önlemlere yer verileceğini de umuyor.

Yapılacak ilk işlerden biri zayıf bankalara sermaye akıtmak olmalı. Aynı şekilde liderlerin bütçe ve bankacılık politikalarında daha derin işbirliği öngören bir vizyon ve plan belirlemeleri gerekiyor.

Ekonomik büyümenin motoru Çin ve Hindistan gibi ülkelerin yavaşlamaya başladığı bir sırada meydana gelecek böyle bir çöküşün küresel ekonomiyi krize sürükleyeceği korkusu var.

Avrupa, Amerika’nın en büyük ticaret ortağı. Ekonomisini düzeltemezse bu Amerikan ekonomisi için sorun yaratacak ve Obama’nın yeniden seçilme şansını zayıflatacak.

Obama, Meksika’da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile merakla beklenen bir görüşme yapacak.

Görüşmede İran ve Suriye konuları ile Moskova’nın Avrupa’da kurulan füze savunma sistemine itirazı ele alınacak.

Hudson Enstitüsü uzmanı David Satter bu konuda ilerleme beklemiyor. Zirvede bu hedeflere ulaşılması çok zor çünkü Rus tarafının bu konularda bir anlaşmaya varılmasında çıkarı yok.

Ancak Yirmiler Grubu liderlerinin çoğunun küresel ekonomik sorunların çözülmesinde çıkarı var. Liderler, Avrupalılar’ı ekonomik sorunlarını çözmeye ikna etmeyi umuyor.

STÜDYO VOA

ABD’den İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle ilgili taziye mesajı - 20 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG