Erişilebilirlik

Obama İlk Kez Bir Camiyi Ziyaret Edecek


Başkan Barack Obama
Başkan Barack Obama

Başkanlık görevinde yedi yılı geride bırakan Barack Obama’nın, bu makamda ilk kez Amerika’da bir camiyi ziyaret etmeyi planladığı açıklandı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada Obama’nın Baltimore’daki “İslam Toplumu”na ait camiyi ziyaretinde “Amerikalı Müslümanlar’ın ulusa katkısına ve din özgürlüğünün önemine” vurgu yapacağı bildirildi.

Müslüman toplum liderleriyle bir araya gelecek Obama’nın, ayrıca hoşgörü, bağnazlığa ve toplumsal ilgisizliğe karşı durma ve ülkenin dini özgürlükler geleneğini koruma gibi temalara da ağırlık vereceği belirtildi.

Paris’te ve daha sonra California eyaletinin San Bernardino kasabasında düzenlenen saldırıların ardından Obama Amerikalı Müslümanlar’a, aşırıcılıkla mücadele çağrısında bulunmuştu.

Başkan Obama ayrıca Amerikalılar’dan siyasetçilerin Müslüman karşıtı söylemlerini reddetmelerini istedi. Obama özellikle Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen aday adaylarından Donald Trump’ın açıklamalarına değindi.

Trump, bir Müslüman çiftin sorumlu olduğu ve 14 kişinin öldüğü San Bernardino saldırısının ardından Müslümanlar’ın Amerika’ya girişinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG