Erişilebilirlik

Obama İsrail ve Batı Şeria'da Anıt ve Kutsal Mekanları Ziyaret Etti


ABD Başkanı Barack Obama’nın İsrail ve Filistin gezisi kutsal yerlere ziyaretlerle sürüyor. Obama, soykırım anıtı ziyaretinde de barış mesajlarını yineledi.

Amerika Başkanı Barack Obama’nın, İsrail ziyaretinin son gününde İsrail ve Filistinli liderlerle biraraya gelerek barış süreciyle ilgili çabalarına kaldıkları yerden devam etmeleri çağrısı yapması bekleniyor.

Obama, Yad Veshem soykırım müzesini ziyareti sırasında hoşgörü çağrısında bulundu. Obama, “sadece tanıklık etmek değil harekete geçmek görevimizdir. Irkçılık ve anti-semitizme modern dünyamızda yer yoktur” dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Benyamin Netenyahu’nun eşlik ettiği Amerika Başkanı, soykırımda hayatını kaybedenler anısına, müzenin duvarında binlerce ismin yer aldığı büyük salonu da ziyaret etti.

Obama Ortadoğu gezisinin bir sonraki durağı olan Ürdün’e geçmeden önce, Netenyahu ile bir görüşme daha yapması bekleniyor. İki liderin Obama’nın Perşembe günü Kudüs’te yaptığı konuşmasında yer verdiği, Filistinle barışın gerçek güvenliğe giden tek yol olduğu mesajını görüşmeleri bekleniyor.

Amerika Başkanı’nın günün ilerleyen saatlerindeki bir diğer durağı Hristiyanların Hazreti İsa’nın doğduğu kilise olduğununa inandıkları Beytüllahim’deki “Doğuş Kilisesi” olacak. Obama’ya bu gezisinde Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas eşlik edecek. Amerika’nın Sesi muhabiri Dan Robinson, Obama'nın bu durağında bölgede yaşayan Hristiyanlara sesleneceğini bildiriyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG