Erişilebilirlik

Obama: 'Soçi Güvenli'


Dört eyaleti içine alan bir gezi gerçekleştiren Amerika Başkanı Barack Obama, hem Rusya’da gerçekleşecek Kış Olimpiyatları’nda Amerikalılar'ın güvenliği, hem de işsizlik konularına değindi

Amerika Başkanı Barack Obama, hem Rusya’da gerçekleşecek Kış Olimpiyatları’nda Amerikalıların güvenliği hem de işsizlik konularına değindi.

Amerika Başkanı Barack Obama önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak Rusya’nın Soçi kentinin güvenli olduğunu ve buraya gitmek isteyen Amerikalıların planlarında değişiklik yapmalarına gerek olmadığını söyledi.

Amerikan CNN televizyonunda 7 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyatlarını konuşmak üzere çıkan Obama, uzun süredir işsiz olan daha fazla kişiyi işe almaları için önde gelen şirketleri teşvik planından da bahsetti.

İşsizlik ve göçmenlik reformu gibi konularda Kongre ile çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Obama, bu arada da geçen Salı yaptığı Birliğin Durumu konuşmasında dikkat çektiği vaatleri hayata geçirmek için çabalayacağını söyledi.

Obama ayrıca büyük şirketlerden, uzun süredir işsiz olan kişilerin işe alım sürecinde otomatik olarak elenmemesi için söz vermelerini istedi.

Amerika Başkanı Obama’nın bu planı Cuma günü Amerika’nın önde gelen şirketlerinin yöneticilerine resmi olarak bildirmesi bekleniyor.

Obama bazı önde gelen şirketlerden, bu sözü almıştı. Amerika Başkanı’nın bu duyurusu, iki gün boyunca Amerika’yı dolaşarak, ekonomik zorluk yaşayan Amerikalılara daha fazla fırsat yaratılması konusunda konuşmasının ardından geldi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG