Erişilebilirlik

Obama'dan Putin'e Suriye Baskısı


Meksika’da başlayan G-20 zirvesinde dünya liderlerinin Avrupa’daki ekonomik kriz ve Suriye sorununa ağırlık vermeleri bekleniyor.
Deniz kıyısındaki tatil kasabası Los Cabos'da düzenlenen zirveye başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor.
Başkan Barack Obama zirve sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı ikili görüşmede euro bölgesindeki borç krizine çözüm için yeni ve daha cesur önlemler alınmasını isteyecek.
Obama, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile de biraraya gelecek ve Suriye’de uluslararası düzeyde sürdürülen barışı sağlama çabalarını ele alacak. Obama’nın kan dökülmesine son verilmesi için Putin’den yakın müttefiği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a baskı yapmasını isteyeceği ancak Putin’in bu konuda yardımcı olmasının beklenmediği belirtiliyor.
İki lider arasındaki ilişkilerin sıcak olmadığına dikkati çeken gözlemciler Obama’nın cumhurbaşkanı seçildiğinde Putin’e kutlama telefonu etmemesini, Putin’in de Washington’daki G-8 zirvesine katılmamasını örnek gösteriyor.
Zirve öncesi ABD ulusal güvenlik danışmanı yardımcısı Ben Rhodes, Obama ve Putin’in bazı alanlarda işbirliğini sürdürürken bazı alanlarda görüş ayrılıklarının sürmesini beklediğini açıkladı. Ancak Rhodes, ABD’nin görüş ayrılıklarını gidermek için çalışmaya kararlı olduğunu vurguladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG