Erişilebilirlik

Oğan: “Artık Cehennemin Kapılarını Kapatma Zamanı” 


ANKARA- Türkiye’de 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak dört adaydan biri olan Sinan Oğan, eğer seçim ikinci tura kalırsa hangi tarafı destekleyeceğiyle ilgili bir soru üzerine, “milliyetçilik” vurgusu yaparak, “Artık cehennemin kapılarını kapatmanın zamanı gelişmiştir” yanıtını verdi.

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi’nin oluşturduğu Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs için seçim kampanyasını bugün tanıtım toplantısıyla başlattı.

Kamuoyu araştırmaları itibarıyla Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yarış şeklinde yorumlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda sonuç elde edilememesi ihtimali gündemde. Bu konuda Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile Sinan Oğan’ın alacağı oylar nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçiminde 28 Mayıs günü ikinci tur sandığa gidilmesi tartışılıyor.

Oğan: “Artık Cehennemin Kapılarını Kapatma Zamanı”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

Tanıtım toplantısı bitiminde bu konuya ilişkin bir soruyu yanıtlayan Oğan, “Seçim ikinci tura kalacak. Bu dörtlü yarışta, birinci turda bitirme ihtimali çok yüksek değil. Seçimin ikinci turu için iddialı olduğumuzu söyleyeyim. Sonuçta dört adaydan ikisi ikinci tura kalacak, ikisi kalamayacak. Biz, biz olacağımızı düşünüyoruz. Varsayalım ki biz olmadık, o zaman ne yapacağız? Necdet Bey’e, Ümit Bey’e, Mehmet Bey’e soracağız. İttifakımızda diğer siyasi partilere soracağız. İmza verenlere, vatandaşlarımıza soracağız. O günkü kadrolara bakacağız. Millilik, yetkinlik durumuna bakacağız. Terörle iltisak ve terörden medet umma durumuna bakacağız. Ortak akılla karar vereceğiz. Ortak akıl bize şunu gösteriyor; cenneti vadedemeyiz belki ama cehennemin kapılarını kapatmanın zamanı gelmiştir” diye konuştu.

"Cumhur İttifakı’nın büyümesi Türkiye’ye tehdit"

Kamuoyu araştırmalarında alabileceği oy oranının düşük olması itibarıyla ikinci tura kalamayacağı görüşünü reddettiği dikkat çeken Oğan, henüz bugün seçim kampanyasına başladığını belirterek, “İkinci tura kalacaklardan birisi Cumhur veya Millet, ama ikincisi belli değil. Bakın, Ekrem İmamoğlu çıktığında, bir tane ilçe belediye başkanı, ‘Ne oldu, niye böyle bir şey yaşandı’ deniyor, değil mi? İstanbul’da yaşanan sürprizin daha büyüğünü Türkiye’de yapacağız. Gençler, bu seçim sonucuna karar verecek” iddiasında bulundu.

İktidardaki Erdoğan yönetimine yönelik sığınmacılar, kadınlar, gençler üzerinden eleştirel mesajlar verdiği gözlemlenen Oğan’ın ancak ikinci turda Erdoğan’a karşı oy kullanılması yönünde herhangi bir mesaj vermemesi dikkat çekti. Ancak Oğan, Cumhur İttifakı’nın bünyesine Yeniden Refah Partisi ile HÜDAPAR’ın katılımına ilişkinse “tehdit” yorumunda bulundu.

Oğan, Cumhur İttifakı’na HÜDAPAR ve Yeni Refah Partisi’nin katılması ile başlayan 6284 sayılı Kanun’a ilişkin tartışmalara yönelik soruya, “Cumhur İttifakı’nın bu hormonlu hali, kadınlarımız için tehdittir. Sığınmacılar da Türkiye’deki kadınlar için tehdittir. Cumhur İttifakı’nın vermiş olduğu görüntü kadınlarımız için daha büyük bir tehdit gözükse de sığınmacılar kadınlarımız için daha büyük tehditti” yanıtını verdi.

Sığınmacı karşıtlığı ve kadınlar ile gençlerin desteği iddiasında

Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adayı olarak seçimde iddialı olduğunu ise özetle şu sözlerle ifade etti:

“Baskıcı zihniyetle yeni bir Türkiye inşa etmek mümkün değil. Gençlerimiz nefes alamıyor, kadınlarımız kendisini rahat hissedemiyor. Bir tarafta Türk kadınlarının haklarını giderek kısıtlamaya çalışan bir kitle var ama öte tarafta da Türk kadınlarının sokakta rahatça gezmesine engel olan 13 milyon civarında bir kitle var, sığınmacı kitlesi var. Bu 13 milyonluk Türk toplumu ve Türk örf ve adetleriyle çok da bağdaşmayan kitlenin kadınlarımız için ne büyük tehdit olduğunu neden bir defa olsun dilinize getirmiyorsunuz? Ata İttifakı dışında, sığınmacıları kayıtsız, şartsız, hukuk içerisinde, insan haklarına yaraşır bir şekilde, bir sene içerisinde göndereceğini ifade eden ikinci bir ittifak, ikinci bir cumhurbaşkanı adayı var mı? Yok. Biz, bunu vadediyoruz, bunun sözünü de veriyoruz. Türk milletine, artık 20 yıllık ceberut, tekçi bir yönetim anlayışının bittiğini, biteceğini, en kısa sürede bu yönetim anlayışına son vereceğimizi ifade edeceğiz. Ancak bunu ilan ederken Türkiye’yi bir tarafta HDP’ye, öbür tarafta da HÜDAPAR’a teslim etmeyeceğimizi; Türk milletinin HDP ile HÜDAPAR arasında sıkıştırılıp iki kötüden birini tercihe zorlanmasına müsaade etmeyeceğimizi buradan söylemek istiyorum.”

Tek adam eleştirisi yaptı, usta sıvacı olduğunu anlattı

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, tanıtım toplantısında “tek adam” eleştirisinde bulundu ve demokrasi için öncelikle değişikliğe siyasi partilerden başlamak gerektiğini söyledi. Oğan, “Kendi evine demokrasi getiremeyenler kendi evi pislik içindeyken dışarıyı temiz yapacağız diyenler ne kadar samimidir. Önce Siyasi Partiler Kanunu ile yasalaştıracağız. Tek adam zihniyetinden şikayet ediyorsanız tek adam parti kanunu değiştirmeliyiz” ifadesini kullandı.

Deprem sürecinde yaşananlara ilişkinse Oğan, mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bağlamında, “Kurumların içi boşaltıldı. Deprem bölgesinde hemen arkasında oradaydım. Tek adam zihniyetinin talimata dayalı ne kadar büyük yara açtığını, insanlarımızın diri diri yardım beklerken öldüğünü gördüm. Türkiye böyle bir liyakatsizlik, beceriksizlik yaşamayı hak etmiyor. Atatürk’ün dediği gibi; Türk milleti, zeki, çevik, çalışkan ama liyakatsizlerle olmaz” diye konuştu.

Köyde doğduğunu vurgulayan Oğan’ın “İnşaatlarda amelelik yaptım, sıvacılık yaptım benim diyen sıvacıyla yarışırım” sözleri de salondan alkış aldı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG