Erişilebilirlik

Erdoğan Kara Harekatının Hedeflerini Açıkladı


Son iki günde yaptığı açıklamalarla Suriye’nin kuzeyine kara harekatı yapılacağı yönünde işaretler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AKP'nin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada bu harekattaki hedef yerleri de telaffuz etti.

Erdoğan Suriye'nin Kuzeyine Kara Harekatının Hedeflerini Açıkladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Erdoğan, “Uçaklarla, toplarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Hatay'dan Hakkari'ye sınırlarımızı bir güvenlik şeridi ile kapatmak kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk. Kalanlarını da adım adım halledeceğiz. Tel Rıfat, Münbiç, Ayn el Arab’ı temizleyeceğiz. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz. Beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır” dedi.

Erdoğan: “Esat ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz”

Erdoğan: “Esat ile Görüşme Olabilir Siyasette Küslük Olmaz”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Türkiye’nin gerçekleştirdiği hava harekatı ve olası kara harekatı ile ilgili henüz Suriye’den resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Türkiye’nin Suriye ile yeniden ilişki kurma isteği biliniyor.

Endonezya’daki G-20 Zirvesi’nden dönüşünde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat ile görüşebileceğinin işaretini veren Erdoğan, bugün de grup konuşması sonrası gazetecilerin soruları üzerine “Esat ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız” dedi.

Erdoğan: “Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye'nin harekat yaptığı yerlerden rahatsızlık duymasınlar”

Erdoğan, grup konuşmasında resmi ajanslarının yaptığı haberlerde Türkiye’den “işgalci” olarak bahseden Suriye’nin bu harekatlardan rahatsız olmaması gerektiğini, bunların toprak bütünlüğünün sağlanmasını yardımcı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, “Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye'nin harekat yaptığı yerlerden rahatsızlık duymasınlar. Attığımız adımlar Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır. Terör örgütüyle onların iplerini tutanların karın ağrısı bellidir. Bunlar ülkemizin küresel krizleri fırsata dönüştürmesinden rahatsızlar. Bunlar Türkiye'nin bölgesel liderliğini güçlendirmesinden rahatsızlar. Ülkemizin maruz kaldığı hangi haksızlığı kazısak altından aynı hazımsızlık çıkıyor. Bunu Avrupa Birliği tam üyeliğimizin engellemesinde sonra ABD ile F-35 krizinde yaşadık. Türkiye'yi sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net, başaramayacaksınız” dedi.

Akşener: “Terör yuvalarını temizlemek için öncelikle Mehmetçiğimize alan açın”

Bugün TBMM’de grup toplantısı yapan bir diğer parti İyi Parti’ydi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekillerine yaptığı konuşmada Pazar günü yapılan hava harekatından sonra kara harekatında tam destek verdi.

Akşener, “Bizim artık tek bir acıya bile tahammülümüz yok. Bizim artık, tek bir insanımızı kaybetmeye bile tahammülümüz yok. Bizim artık, sınırlarımıza, değil bir roket, değil bir havan, bir merminin bile düşmesine tahammülümüz yok. Bu yüzden terör yuvalarını temizlemek için öncelikle Mehmetçiğimize alan açın. Şanlı ordumuzun gücüne yaraşır ve Türk Devleti’nin geleneklerine yakışır, diplomasi hamlelerini de, bir an önce uygulamaya koyun. Bu güvenlik sorununu, başka hiçbir vatandaşımızın daha burnu kanamadan çözün” dedi.

İyi Parti lideri bu diplomatik hamlenin Rusya ile imzalanan ve kimsenin uymadığı “Soçi Mutabakatı”na benzememesi gerektiğinin de altını çizdi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG