Erişilebilirlik

Ortadoğu Gazetecilerin Korkulu Rüyası


Merkezi New York’ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) bu yıl içinde en az 70 gazetecinin görevleri başında öldüğünü bildirdi. Öldürülen 70 gazetecinin üçte ikisi Ortadoğu’da görev yapıyordu

Gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi 2013 yılında Ortadoğu oldu. Merkezi New York’ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Pazartesi günü açıkladığı raporda, bu yıl içinde en az 70 gazetecinin görevleri başında öldüğünü bildirdi.

Geçen yıl öldürülen gazetecilerin sayısı 74 civarındaydı. 2013 yılında öldürülen 70 gazetecinin üçte ikisi Ortadoğu’da görev yapıyordu. Gazeteciler için en tehlikeli ülke ise 2013 yılında Suriye oldu. İç savaşın tüm hızıyla devam ettiği ülkede 29 gazeteci öldü, 60 gazeteci kaçırıldı. Kaçırılan gazetecilerin yarısının akibeti halen bilinmiyor.

2011 yılından bu yana en fazla şiddete sahne olan Irak’ta ise 10 gazeteci yaşamını yitirdi. Mısır’da ise öldürülen gazetecilerin sayısı 6’yı buldu.

Gazetecileri Koruma Komitesi’nin raporuna göre, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan gibi ülkelerdeki çatışmalara rağmen Afrika’da öldürülen gazetecilerin sayısında azalma görüldü. Komite’nin topladığı verilere göre, gazeteciler için en tehlikeli ülkelerden biri olan Somali’de geçen yıl sadece dört gazeteci öldürüldü.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG