Erişilebilirlik

“Oyumu Trump Adında Birine Verdim”


ABD Başkanı Donald Trump Florida'da oy kullandı
ABD Başkanı Donald Trump Florida'da oy kullandı

Amerika’da başkanlık seçimlerine 10 gün kala Trump ve Biden, kilit eyaletlerdeki kampanya mitinglerine odaklandı.

Amerika Başkanı Donald Trump Cumartesi günü, 3 Kasım’daki başkanlık seçimleri öncesinde Florida eyaletinde oyunu kullandı. Trump ikamet adresini geçen yıl New York’tan Florida’ya taşımıştı. West Palm Beach bölgesindeki kütüphaneye giderek oyunu kullanan Trump’a çıkışta gazetecilerden birinin oyunu kime verdiği sorusuna “Trump adında birine oy verdim” yanıtını verdi.

Daha önceki açıklamalarında sık sık posta yoluyla oy kullanmanın güvenilirliğini soruşturarak eleştiren ABD başkanı şahsen oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Çok güvenli bir oy kullanma işlemi olduğunu, her şeyin mükemmel olduğunu söyledi. Trump, şahsen oy vermenin postayla oy kullanmaktan çok daha güvenli olduğunu bir kez daha vurguladı.

29 seçici delege oyuna sahip Florida ABD’de seçim sonucunu belirlemede en kilit öneme sahip eyaletlerden biri. Amerika’da başkanlık seçim sistemine göre başkan seçilmek için oy çokluğu değil, 270 seçici delege sayısına ulaşmak gerekiyor.

Oyunu Florida’da kullanan Trump daha sonra Kuzey Carolina eyaletindeki miting düzenledi. Trump aynı gün içinde diğer kararsız eyaletlerden Ohio ve Wisconsin’de de birer miting yapacağını bildirdi.

Demokrat parti başkan adayı Joe Biden da yine kararsız eyalet olarak bilinen Pennsylvania’nın Philadelphia kentindeydi. Biden’ın seçim kampanyası için Floridalı seçmenlerden destek isteyen isim Cumartesi günü eski başkan Barack Obama’ydı. Obama Miami programında daha öncekiler gibi salgın tedbirleri çerçevesinde arabalarından kendisini dinleyen seçmenlere seslendi.

Amerika’da başkanlık seçimlerine 10 gün kala 52 milyondan fazla kişinin erken oy kullandığı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG