Erişilebilirlik

Pakistan’da Amerikan Füze Saldırısı: 24 Militan Öldürüldü


Pakistan’da Amerikan Füze Saldırısı: 24 Militan Öldürüldü
Pakistan’da Amerikan Füze Saldırısı: 24 Militan Öldürüldü

Pakistan’ın kuzeybatısında Afgan sınırı yakınlarındaki aşiret bölgesinde düzenlenen iki Amerikan füze saldırısında en az 24 militan öldürüldü.

Pakistanlı yetkililer, Kuzey Veziristan‘ın Dattakhel kesiminde yapılan ilk saldırıda bir binayla çevresindeki araçlara pilotsuz bir Amerikan uçağından birçok füze atıldığını açıkladı. Saldırıda 14 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Birkaç saat sonra aynı bölgede düzenlenen ikinci füze saldırısında da yine bir bina vuruldu ve bu kez 10 militan öldürüldü.

Ölen kişilerin kimlikleri bilinmiyor. Ancak saldırı, Gül Bahadır komutasındaki bir Afgan Taleban grubunun faaliyet gösterdiği yerde düzenlendi.

New York’taki başarısız bombalı saldırı girişiminden ardından bu üçüncü füze saldırısı oluyor. Amerikalı yetkililer, Pakistan asıllı bir Amerikan vatandaşının tutuklandığı olayla Pakistanlı Taleban grubunun bağlantısı olduğu görüşünde.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmut Kureyşi, Pakistan ile Amerika arasındaki ilişkilerin New York’taki olaydan etkilenmediğini açıkladı. İlişkileri “sorunsuz” olarak tanımlayan bakan, “sağlam bir ortaklığa doğru ilerlediklerini” söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG