Erişilebilirlik

Pakistan’da Çarşamba Günü Öldürülen Bakan Toprağa Verildi


Pakistan’da Çarşamba Günü Öldürülen Bakan Toprağa Verildi
Pakistan’da Çarşamba Günü Öldürülen Bakan Toprağa Verildi

Pakistan’da Çarşamba Günü öldürülen Azınlıklar Bakanı Şahbaz Batti doğup büyüdüğü Kuşpur’da toprağa verildi.

Federal Hükümetin tek Hristiyan Bakanı olan Batti, İslamabat’ta otomobiliyle evine giderken silahlı kişiler tarafından aracına açılan ateşte ölmüştü.

Batti, mevcut “dine hakaret” yasasında değişiklik yapılması gerektiğini savunuyor ve ölüm tehditleri alıyordu. Olay yerinde dine hakaret yasasında değişikliğe karşı çıkan Taleban bildirileri bulundu.

Bakan, geçen ay Amerika’nın Sesi’ne verdiği demeçte, el Kaide ve Taliban örgütlerinden sık sık ölüm tehditleri aldığını ancak davasından asla vazgeçmeyeceğini söylemişti.

Şahbaz Bhatti’nin cenazesi İslamabat’ta bir kilisede yapılan dini törenden sonra Kuşpur’a götürüldü. Başbakan Yusuf Rıza Gilani, kilisede yaptığı konuşmada suçluların adalet önüne çıkarılacağını söyledi.

Çok sayıda Hristiyanın da katıldığı cenaze töreni için kentte geniş güvenlik önlemleri alınırken, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari’nin kilisedeki ayinde ve cenaze töreninde görülmemesi dikkati çekti.

Pakistan’da, Ocak ayında da, Pencap Valisi Salman Tasir aynı gerekçeyle kendi koruma görevlilerinden biri tarafından öldürülmüştü.

Gayrimüslimleri sindirmek için kullanıldığı gerekçesiyle değiştirilmek istenen yasa, İslam dinini eleştiren ya da dine hakaret edenlere ölüm cezası verilmesini öngörüyor.

175 milyon kişinin yaşadığı Pakistan’da, nüfusun yüzde beşini Hrıstiyanlar oluşturuyor.

XS
SM
MD
LG