Erişilebilirlik

Pakistan'da Helikopter Düştü: En Az 7 Ölü


Pakistan’ın kuzeyindeki Naltar Vadisi’nde bir helikopterin düşmesi sonucu en az yedi kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında Filipinler ve Norveç’in Pakistan büyükelçileri ve Malezya ve Endonezya büyükelçilerinin eşleri de bulunuyor

Yetkililer helikopterin iki pilotunun ve uçuş mürettebatından bir kişinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Bajwal, Polonya ve Hollanda büyükelçilerininse düşen helikopterden yaralı kurtulduklarını Twitter’da duyurdu.

Olayın sorumluluğunu üstlenen Taleban, ana hedeflerinin Başbakan Navaz Şerif olduğunu açıkladı.

Ancak Pakistan devlet televizyonu, Savunma Bakanı Khawaj Asıf’ın helikopterin terör saldırısı değil, teknik bir arıza nedeniyle düştüğüne ilişkin açıklamasını yayınladı.

Başbakan Navaz Şerif’in ise helikopter düştüğü sırada Gilgit bölgesine giden uçakta bulunduğu, ancak olaydan haberdar olur olmaz İslamabad’a döndüğü açıklandı.

Başbakan Şerif, trajik olaydan ötürü derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 30’dan fazla ülkenin diplomatik temsilcilerinin, Pakistanlı yetkililerin ve ailelerinin C-130 tipi uçakla Gilgit kentine indiği, herkesin buradan üç günlük bir gezi için dört helikopterle Naltar Vadisi’ne götürülmekte olduğu, düşen helikopterde 17 kişinin bulunduğu bildirildi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG