Erişilebilirlik

Demokratlar Çoğunluğu Korursa Pelosi Yeniden Aday


Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Demokratlar’ın Kasım’daki seçimlerde Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu korumaları durumunda yeniden başkanlık için aday olacağını kaydetti.

Pelosi bu açıklamayı CNN televizyonuna yaptı.

Pelosi bu yöndeki soruya, eğer partisi çoğunluğu korursa “evet” şeklinde yanıt verdi.

Pelosi daha önce 2007-2011 yılları arasında Temsilciler Meclisi başkanlığı yapmıştı.

80 yaşındaki Nancy Pelosi, 2018’de Demokratlar’ın Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etmeleri üzerine yeniden bu göreve seçilmişti.

Demokrat Parti’den bazı isimler Pelosi’ye yerini daha genç birine bırakması çağrısı yapsalar da, Temsilciler Meclisi Başkanı azil sürecinde övgü almıştı.

Demokratlar’ın Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler’e 232-197’lik üstünlüğü bulunuyor.

Senato’da ise Cumhuriyetçiler’in 53-47’lik üstünlüğü var. Ancak 3 Kasım’daki seçimde Cumhuriyetçiler’in bu üstünlüğü kaybetme olasılığı bulunuyor.

Muhtemel ekonomik paket

Bu arada Pelosi katıldığı televizyon yayınında Beyaz Saray’la yürütülen ekonomik paketle ilgili açıklamalarda da bulundu.

Pelosi, Beyaz Saray’ın hafta sonunda paketle ilgili son planı değerlendirdiğini kaydetti ve yeni haftanın ilk gününde bir yanıt beklediğini söyledi.

Pelosi, bir anlaşmaya ulaşılması konusunda hala umutlu olduğunu vuguladı.

Nancy Pelosi, seçim sonucu ne olursa olsun bir ekonomik paketin kabul edilmesi için çabalamaya devam edeceğini de kaydetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı, Maliye Bakanı Steven Mnuchin’le 2 trilyon dolarlık bir paket üzerinde uzlaşmaya çalışıyor.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows ise tartışılmakta olan planı henüz görmediğini belirtti ve anlaşmaya varılmamasından Demokratlar’ı sorumlu tuttu.

Meadows, Senato’daki Cumhuriyetçiler ve Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell’la sürekli temas halinde olduğunu ve herhangi bir anlaşmayı Senato’nun gündemine getirmek için anlaştıklarını söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG