Erişilebilirlik

Petraeus Yargılanmaktan Kurtuldu


David Petraeus (Arşiv)
David Petraeus (Arşiv)

Hizmete özel bilgileri metresiyle paylaşmakla suçlanan Merkezi İstihbarat Dairesi’nin (CIA) eski başkanı David Petraeus, suçunu kabul ettiği için aleyhinde ­dava açılmayacak.

Ordu mensubu ve eski gazeteci Paula Broadwell, CIA başkanlığı döneminde Petraeus’un biyografisini yazmakla görevliydi, ancak ikisi arasındaki bağ 2011 yılında aşk ilişkisine dönüştü. Petraeus bu aşamada CIA’nin gizlilik derecesine sahip sekiz “kara kitabını” Paula Broadwell’le paylaştığını itiraf etti.

62 yaşındaki emekli orgeneral hakkında dava açılması durumunda ilişkinin yüz kızartıcı boyutları da ortaya çıkacaktı.

David Petraeus’un bir yıla kadar hapisle cezalandırılması mümkün. Bununla birlikte ceza indirimi için çabalayan avukatları, emekli generalin 40 bin dolar para cezası alması ve iki yıl da gözetim altında tutulması yönünde savcıları ikna etmeye çalışıyor.

Irak ve Afganistan savaşlarına komutanlık eden emekli orgeneral, Amerikan tarihinin en başarılı komutanlarından biri olduğu gibi kendi neslinin de en başarılı generali olarak görülüyor. Aynı zamanda Princeton Üniversitesi’nde doktora yapangeneralin CIA başkanlığını yürütürken, evlilik dışı ilişkiye karışmış olması, kariyerinde hızlı bir düşüşe yol açtı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG