Erişilebilirlik

Platini UEFA’dan İstifa Ediyor


Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin futboldan men cezasını tamamen geri çekmeyerek altı yıldan dört yıla indirmesi sonrasında Michael Platini, UEFA Başkanlığı’ndan istifa ediyor

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) kendisine verdiği futboldan men cezasını tamamen geri çekmemesi üzerine Michael Platini, UEFA (Avrupa Futbol Federasyonu) Başkanlığı’ndan istifa ediyor. Mahkeme, Platini’ye koyduğu yasağın süresini alt yıldan dört yıla indirdi.

Mahkeme, FIFA eski başkanı Sepp Blatter’dan danışmanlık ücreti olarak 2011 yılında, 2 milyon İsviçre frangı alan Platini’yi etik kuralları ihlal etmekten suçlu buldu. Blatter, adının da karıştığı yolsuzluk skandalı nedeniyle Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği (FIFA) Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan 2015’te istifa etmek zorunda kaldı.

Kararı “büyük bir adaletsizlik” olarak niteleyen Platini, hakkını aramayı İsviçre mahkemelerinde sürdüreceğini belirtti.

Platini yaptığı açıklamada, ceza süresinin “tesadüf” olmadığını ima etti ve kararın kendisini FIFA başkanlığı seçimlerinde aday olmasını engellemek amacıyla alındığını savundu.

Platini’nin UEFA başkanlık görevi Mart 2019 yılında sona eriyor. Bir sonraki FIFA başkanlık seçiminin de Mayıs 2019’da yapılması planlanıyor.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Blatter ve Platini arasındaki 2 milyon Frank’lık ödemeyi yasalara uygun bulmadığını açıkladı.

Herhangi bir sözleşmede yer alamayan bu miktarın, Platini’ye ödenmesi gereken ücretle de herhangi bir ilgisinin bulunmadığını açıklayan mahkeme, ödemenin iş ilişkisinin bitiminden sekiz yıl sonra yapıldığının altını çizdi.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG