Erişilebilirlik

Pompeo’dan Çin ve Rusya’ya Venezuela Eleştirisi 


ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’i Nicolas Maduro hükümetine mali destek vererek Venezuela’nın ekonomik çöküşüne katkıda bulunmakla suçladı. Pompeo, Venezuela’da Rus askerlerinin varlığının da açık bir provokasyon olduğunu söyledi.

Pompeo: “Çin ve diğerleri Venezuela’nın içişlerine karışmayın çağrısı yaparken ikiyüzlü davranıyor. Onların mali müdahaleleri ülkenin mahvolmasına yardım etti” diye konuştu.

Rusya’nın Venezuela’ya asker göndermesini bir kez daha eleştiren Pompeo, Moskova’nın Venezuelalı polislerin eğitimine yatırım yapmasının ve Nikaragua’da bir uydu tesisi oluşturmasının, en hafif deyimle ‘iyi olmadığını’ söyledi. Pompeo, “Rusya’nın zaten tehlikeli olan bir durumu bu şekilde tırmandırmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Venezuela’daki askeri varlığı Amerika tarafından tepkiyle karşılanan Rusya, Nisan ayı başında Venezuelalı pilotların Rus yapımı helikopterleri kullanmasına imkan tanıyacak bir eğitim merkezi açtığını açıklamıştı. Rusya Venezuela’ya savaş uçakları, tank ve hava savunma sistemleri sağlıyor.

Bu hafta BM Güvenlik Konseyi’nin Venezuela oturumunda konuşan Başkan Yardımcısı Mike Pence de Güvenlik Konseyi üyesi Rusya ve Çin’in Venezuela’daki “sosyalist rejimi” desteklemekten vazgeçmesi gerektiğini söylemiş ve bu ülkelerin Venezuela konusunda getirilen karar tasarılarını her seferinde veto etmelerini kınamıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG