Erişilebilirlik

Rakka Operasyonu İçin Geri Sayım


YPG, Rakka operasyonunun 'birkaç gün' içinde başlayacağını duyurdu.

Suriyeli Kürt güçlerinin sözcüsü Nouri Mahmud, ABD destekli askeri güçlerin, Rakka’yı IŞİD’den geri alma harekatına birkaç gün içinde başlamaya hazır olduğunu söyledi.

Mahmud, “Askeri güçler şehrin dış mahallelerine ulaştı ve büyük operasyon önümüzdeki günlerde başlayacak” dedi.

YPG sözcüsü böylelikle Amerikalı askeri yetkililerin, Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’nın üç kilometre ötesine kadar yaklaştığı açıklamalarını da doğrulamış oldu.

ABD öncülüğündeki IŞİD’le mücadele koalisyonunun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Bağdat’tan yaptığı açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka civarında hazır olduğunu söylemişti. Dillon, SDG’nin Rakka’ya Batı’dan 10 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetmişti.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Amerikalı bir askeri yetkili de, “Rakka’nın kuşatılması neredeyse tamamlandı. Şehir için çatışmalar önümüzdeki günlerde başlayabilir” dedi

ABD ordusu, Rakka’da savaş hazırlığında, Suriyeli Kürtlere silah ve askeri araç dağıtımına başlamıştı. ABD, YPG'ye silah sevkiyatının başladığını hafta başında doğrulamıştı.

Öte yandan ABD’li yetkililer, İran destekli Esat yanlısı rejim güçlerinin, El Tanf askeri üssü etrafında çatışmasızlık bölgesini ihlal ettiğini de söylüyor. ABD özel güçlerinin Suriyeli milisleri eğittiği kamp, Irak, Suriye ve Ürdün sınırında yer alıyor.

Albay Dillon, bu güçlerin tehdit olarak görüldüğünü ve bölgeyi terketmesi gerektiğini belirtti. Dillon, “Çatışmasız bölgenin kenarında durmuyorlar, içindeler” dedi.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestoları büyüyor, öğrenciler kampüs binasını işgal etti – 30 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG