Erişilebilirlik

Rekor Kıran Harry Potter Serisinin Unutulmaz Galası


Rekor Kıran Harry Potter Serisinin Unutulmaz Galası
Rekor Kıran Harry Potter Serisinin Unutulmaz Galası

Harry Potter serisinin son filmi Harry Potter ve Ölüm Yadigarları İki’nin gösterime girmesi tüm Harry Potter hayranlarını heyecanlandırdı. Film, gösterime girdiği ilk haftasonu gişe rekoru kırdı. Dünya çapında yüzbinlerce, hatta milyonlarca kişi İngiliz yazar J.K. Rowling’in unutulmaz karakterlerine ve büyücülerin tılsımlı dünyasına veda etti.

”Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın ikinci bölümünde Harry’nin büyücülerin en kötüsü Voldemort’a karşı verdiği son savaşı izliyoruz.

Serinin bu son filmi olağanüstü özel görsel efektler ve duygu dolu bir anlatımla son derece hızlı bir tempoda ilerliyor. Harry Potter kitaplarını okuyan milyonlarca kişi şimdi de Harry’nin son serüvenini üç boyutlu şekilde izlemek için sinema salonlarını dolduruyor.

Filmin galası Londra’da yapıldı. Trafalgar Meydanı’nı dolduran 8 bin kişi serinin kahramanlarını canlandıran sanatçılarla bir araya gelip Harry Potter’la vedalaştı. Harry Potter’ın yazarı J.K. Rowling de karakterlerini canlandıran oyunculara teşekkür etti.

Rowling’ın kahramanlarını canlandıran oyuncular için de bu oldukça duygu yüklü bir serüvendi. Emma Watson filmde Hermione’yı oynadı. Watson, ”Film bittiği için üzülüyorum ancak hayatımın bir sonraki sayfası balayacağı için de heyecanlıyım. Harry Potter hayatımın son derece büyük bir parçasıydı, film çekimlerinde büyüdüm.”

Böyle hisseden sadece Watson değil. Bir nesil aslında Harry Potter karakterleriyle birlikte büyüdü. Filmin Washington’daki gösteriminde yüzlerce Harry Potter hayranı genç büyücünün son macerasını heyecanla izledi, Harry Potter’la birlikte bir içsel yolculuğa çıktı.

Aşk, sevgi, inanç ve sadakat, Harry Potter’ın ana temalarından bazıları. Bu temalar zincirin son halkasında da vurgulanıyor. Harry Potter’ı canlandıran oyuncu Daniel Radcliffe hayranlarına da şu mesajı gönderiyor:

”Yıllar boyunca bizi desteklediğiniz için çok teşekkürler. Umarım filmler sizleri tatmin etmiştir. Harry Potter hayranları büyük hayal gücüne ve edebiyat merakına sahip. Şimdi bu merakınızla başka olağanüstü işler başarabilirsiniz.”

Bu hayatta herşeyin mümkün olabileceğini, mücadeleden yılmamamız gerektiğini öğreten küçük büyücü Harry Potter’ın son mesajı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG