Erişilebilirlik

Türkiye ile İran ve Rusya Arasında Diplomasi Trafiği


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak yarın Ankara'ya gidiyor
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak yarın Ankara'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cenevre'de Birleşmiş Milletler ofisinde, Rus ve İranlı dışişleri bakanlarıyla biraraya gelecek. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmeye BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura başkanlık edecek.

Toplantıda Suriye için yeni anayasa hazırlanması gündemde olacak. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ''Türkiye ve Rusya ile Suriye anayasa komisyonunun oluşturulmasına ilişkin anlaşmanın sağlanmasını umuyorum" dedi.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya gideceği açıklandı. İran Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ruhani’nin yanındaki kalabalık bir heyetle birlikte Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacağı ifade edildi.

Ruhani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte 5. Stratejik İlişkiler Konseyi toplantısına katılacağı belirtildi. Bu toplantıda İran-Türkiye arasındaki ticaretin 30 milyar dolara çıkarılması hedefi bir kez daha masaya yatırılacak.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG