Erişilebilirlik

Rusya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Prohorov’un Katılmasıyla Renklendi


Rusya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Prohorov’un Katılmasıyla Renklendi
Rusya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Prohorov’un Katılmasıyla Renklendi

Adaylığını koyacağını açıklayan Mihail Prohorov, 18 milyar doları aşkın servetiyle Rusya’nın 3’üncü dünyanın ise en zengin 32’inci kişisi

46 yaşındaki işadamının aday olabilmesi için Cuma gününe kadar 500 imza toplayıp başvuru işlemini tamamlaması gerekiyor. Prohorov, 4 Aralık seçimlerinden önce, hükümetin kuklası olduğu öne sürülen liberal “Haklı Dava Partisi”nin başına getirilmiş ama Kremlin’in baskısıyla parti kongresinde görevden alınmıştı.

Rus yasalarına göre şu anda hiçbir partiyle ilişkisi olmayan milyarder işadamının adaylığının onaylanması için, seçimlerin yapılacağı Mart’a kadar 2 milyon imza toplaması gerekiyor.

Prohorov, aralarında Amerikan basketbol takılı New Nerjey Nets’in de bulunduğu birçok şirketin sahibi. Bekâr işadamının 45 milyon dolarlık bir yatı, biri 45 milyon dolar (Gulfstream V) diğeri 30 milyon dolar (Falcon 990) jet uçağı var.

Mihail Prohorov, 2008 yılında, Belçika Kraliyet ailesinin Fransa’da Akdeniz kıyısındaki (Fransız Rivierası) 80 dönümlük sarayını 750 milyon dolara satın almak istemiş ancak satıştan vazgeçince depozit olarak koyduğu 55 milyon doları kaybetmişti.

Prohorov’un adaylığı Rusya’da cumhurbaşkanlığı seçim sürecini ne kadar etkileyecek bilinmiyor.

Milyarder Rus Maldiv adalarında jet-ski yaparken:

<iframe width="480" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/d7OYLWHtCDk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

XS
SM
MD
LG