Erişilebilirlik

Rusya'da Günlük Can Kaybında Rekor: 679 Ölü


Rusya’da, Corona virüsünün Delta varyantı görülmeye başlamasının ardından vaka sayıları ve can kayıpları yeniden yükselişe geçti. Ülkede 4 gündür can kayıplarında üst üste rekorlar kaydediliyor. Son 24 saatte 23 bin 128 yeni vaka görülürken 679 kişi de hayatını kaybetti.

Son 24 saatte kayda geçen ölü sayısı, Corona virüsü salgınının başından bu yana ülkede bir günde görülen en yüksek can kaybı sayısı oldu. Rusya’da en fazla vaka 24 Aralık 2020'de görülmüş ve o gün 29 bin 499 yeni vaka tespit edilmişti. Son günlerde artışa geçen vaka sayılarının da rekor seviyeye ulaşmasından endişe ediliyor. Geride kalan günde, vakalardan 6 bin 893’ü Moskova’da, bin 671’i de St. Petersburg’da görüldü. Moskova’da son 24 saatte 112 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, ülkede şu an hastanelerde 151 bin kişinin Corona virüsü tedavisi gördüğünü açıkladı. Ülkede aşı konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Başkent Moskova’da EpiVacCorona aşısının kalmadığı, eldeki Sputnik V ve Sputnik Light ile aşılamanın devam ettiği belirtiliyor.

Covivac aşı stoklarının da 22 Haziran’da tükendiği açıklanmıştı. Diğer yandan Moskova’da 6 ay önce iki doz aşısını olmuş kişilere üçüncü doz Sputnik V aşısının yapılmasına başlanacağı ifade ediliyor. Kremlin Sarayıından yapılan açıklamada tüm nufüsun yüzde 60’ının aşılanması hedefine sonbahardan önce ulaşılmasının mümkün görünmediği belirtildi.

Ülkede vaka sayılarının artışa geçmesi üzerine Almanya, bugün itibariyle Rusya’ya sınırlarını kapattığını açıkladı. Yunanistan da Pazar gününden itibaren Rusya’dan gelenlerin aşılı olsun ya da olmasın PCR negatif test sonucu ibraz etmeleri ve Yunanistan’ı ziyaret ettiklerinde yeniden test yaptırmaları zorunluluğu getirildiği açıklamıştı.

Türkiye ve Rusya arasında da uçuşlar bir hafta önce başlamış ve Rus turistler özellikle Antalya'ya gelmeye başlamıştı. Antalya’ya her gün ortalama 15 bin Rus turistin ulaştığı belirtiliyor. Rus turistlerin Türkiye’ye giriş sırasında PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermeleri gerekiyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG