Erişilebilirlik

Rusya'dan Afrika'ya 260 Bin Ton Gübre Bağışı


Rusya, Afrika ülkelerine 260 bin ton gübre bağışında bulundu. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, hali hazırda Avrupa’daki limanlarda bulunan gübrenin Afrika ülkelerine ulaştırılacağı belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, “Bu bağış, şu an ekim mevsimi olan Afrika’da insani ihtiyaçların azaltılmasını ve büyük oranda mahsul kayıpları yaşanmasının önlenmesini sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Dujarric, kararın ardından ilk 20 bin tonluk gübreyi taşıyan bir geminin Hollanda’dan hemen Afrika ülkesi Malawi’ye doğru yola çıktığını duyurdu. Gübrenin bir ay içerisinde Malawi ve Mozambik gibi ülkelere ulaştırılması hedefleniyor.

BM Sözcüsü önümüzdeki aylarda da gübre sevkiyatının süreceğini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rusya’dan gübre ihracında da sorunlar yaşanıyordu. BM yetkilileri ayrıca dünya genelinde 2019 yılındaki COVID-19 salgınından bu yana gübre fiyatlarının yüzde 250 arttığına dikkat çekiyor.

Dünya Gıda Programı da gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ürettikleri gıdanın yarısının gübre kullanımına bağlı olduğunu belirtiyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG