Erişilebilirlik

Rusya’nın Doğusunda Doğalgaz Patlaması


Rusya’nın Magnitogorsk kentinde dokuz katlı bir bina patlama nedeniyle kısmen çöktü. Yaklaşık 40 kişinin enkaz altında kalmış olabileceği düşünülüyor. Patlamaya doğalgaz kaçağının neden olmuş olabileceği belirtiliyor.

Acil Durum Bakanı Yevgeni Ziniçev’e göre Moskova’nın 1700 kilometre doğusunda Ural bölgesinde meydana gelen olayda 9 katlı binada bulunan 48 daire zarar gördü.

Cumhurbaşkanı Vladimir Putin olayın ardından Magnitogorsk kentine gitti, hastanede yaralılarla bir araya geldi ve yerel yetkililerle görüştü.

Putin eksi 22 santigrat derece soğukta sürdürülen kurtarma çalışmalarını bir süreliğine izledi.

Ziniçev, Putin’le ortak düzenlenen basın toplantısında enkaz altında kalanların sayısının 36 ile 40 arasında olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Bakanlık daha önceki açıklamasında beş kişinin hastanede olduğunu, 35 kişinin ise akıbetinin bilinmediğini aktarmıştı.

Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada zaman ilerledikçe enkaz altındakileri kurtarma ümitlerinin azaldığını söyledi.

RIA haber ajansına göre patlama yerel saatle sabah 6.00’da apartman sakinlerinin çoğunun uykuda olduğu sırada meydana geldi.

Rusya’da geçen yıllarda da altyapının eskimesi ve doğalgaz konusunda güvenlik düzenlemelerinin yetersiz olması nedeniyle benzer kazalar yaşanmıştı.

2015’te güneydeki Volgograd kentinde bir apartmanda meydana gelen patlamada en az beş kişi hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG