Erişilebilirlik

Mueller'dan Flynn İçin 'Az Ceza' Tavsiyesi


Rusya’nın 2016 Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in soruşturma kapsamında savcılıkla ne kadar bilgi paylaştığına ilişkin ilk değerlendirmesini federal mahkemeye sundu.

Mueller, soruşturmadaki büyük yardımları nedeniyle Flynn’ın cezasının hapis olmaması ve hafifletilmesi gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklamada, Mueller ile yaptığı 19 görüşmede bazı özel bilgiler sızdırdığı ifade edildi. Ancak bu bilgilerin içeriği soruşturmanın sürmesi nedeniyle paylaşılmadı.

Mueller'dan Flynn İçin 'Az Ceza' Tavsiyesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn bir yılı aşkın süre önce Trump adına Rus hükümeti yetkililerine ulaştığı konusunda FBI’a yalan söylediğini itiraf etmişti.

Flynn’in ceza duruşması 18 Aralık’ta yapılacak. Federal yasalara göre Flynn’e 6 aya kadar hapis cezası verilebilir. Michael Flynn’in şartlı tahliyesi de mümkün.

Geçen Aralık ayında Michael Flynn Rus Büyükelçi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmelere ilişkin FBI’ya yalan söylediğini kabul etmişti.

Michael Flynn’in yalnızca FBI’ya o dönem yaptığı açıklamalar değil aynı zamanda aralarında Türkiye’nin de olduğu yabancı ülkeler adına gerçekleştirdiği lobi faaliyetleri de mercek altına alınmıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG