Erişilebilirlik

‘S-300 Füzeleri Suriye’ye Gönderilmedi’


Adı açıklanmayan bir Rus savunma sanayii yetkilisi S-300 füzelerinin Eylül ayından önce Suriye’ye gönderilemeyeceğini söyledi

Rus medyası, Kremlin’in S-300 füzelerinin sevkiyatını henüz yapmadığını ve bunun en az birkaç ay süreceğini bildirdi.

Bu bilgiyi Interfax haber ajansına veren adı açıklanmayan Rus silah sanayii yetkilisi, Rus S-300 füzelerinin Eylül ayından önce Suriye’ye gönderilemeyeceğini de kaydetti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, dün, Rus hava savunma sistemlerinin ilk parti sevkiyatının ülkesine vardığını ve İsrail yeniden Suriye’ye hava saldırısı düzenlerse misillemede bulunacaklarını söylemişti.

İsrail, hava savunma sistemlerinin sevkiyatını engelleyeceğini açıklamıştı. S-300 füzeleri İsrail’in hava sahasına erişim kapasitesine sahip. İsrail, Mayıs ayı başında, Lübnanlı militan grup Hizbullah’a gönderildiği gerekçesiyle silah sevkiyatını engellemek üzere Suriye’ye hava saldırısı düzenlemişti.

Bu arada Suriye ordusu ile Hizbullah militanları Kuseyr kentine doğru ilerlemeye devam ediyor. Kuseyr, başkent Şam’ı Akdeniz’e bağlıyor bu nedenle de stratejik öneme sahip.

Yerel medya ordu birliklerinin isyancıların ikmal kaynaklarını kestiğini bildiriyor.

Öte yandan, isyancılarla birlikte çarpışan bir Amerikan vatandaşının öldüğü yolunda haberler alındı. Nicole Mansfield adlı Amerikalı’nın İdlib’teki çatışmada hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Haber Amerikan istihbarat kaynaklarınca doğrulandı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG