Erişilebilirlik

OECD: 'Sahte Ürünler Terörü Besliyor'


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), sahte ürün ticaretinin tüm dünyada arttığını, ve bu yasadışı ticaretten elde edilen gelirin, uyuşturucu ticaretinden daha büyük olabileceğini açıkladı.

OECD’nin raporu, sahte ve korsan ürün pazarı neredeyse yarım trilyon dolara çıktığını ortaya koydu. Bu rakam, dünya çapındaki toplam ithalatın neredeyse yüzde 2 buçuğu.

Rapora göre, taklit edilen ürünlerin başında ABD’den, İtalya’dan, Fransa’dan ve Almanya’dan gelenler var. Sahte ürünün en büyük kaynağı ise açık arayla Çin.

OECD Genel Sekreter Yardımcısı Douglas Frantz, kaçak ürünlerin, küresel yeraltı ekonomisinin en büyük parçası olduğunu ve bu ticaretin Paris’teki Charlie Hebdo dergisi saldırısına finansman sağladığını açıkladı.

Frantz üretimde sahteciliğin, insan yaşamını tehdit ettiğini de söyledi. Yetkili “Bozulan araba parçaları, insanları hasta eden ilaçlar, çocuklara zarar veren oyuncaklar, gıda değeri olmayan bebek mamaları ve hatalı okuma yapan tıbbi araçlar görüyoruz” diye konuştu.

Düzgün görünen ancak düşük performanslı ya da uygun olmayan otomotiv parçaları haberlere yansıyor. Ambalajı bire bir aynı ancak koruma sağlamayan sahte doğum kontrol hapları da diğer haberler arasında.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG