Erişilebilirlik

Şam Hükümeti'nden Arap Birliği'ne Sert Yanıt


Suriye'de güvenlik kuvvetleri rejim aleyhtarı göstericileri sert biçimde bastırmaya devam ediyor
Suriye'de güvenlik kuvvetleri rejim aleyhtarı göstericileri sert biçimde bastırmaya devam ediyor

Suriye, olağanüstü toplantı düzenleyen Arap Birliği’nin açıklamasını reddetti.

Suriye’deki çatışmalara çözüm bulma amacıyla genel sekreterini Şam’a gönderebileceğini bildiren Arap Birliği, toplantının sonunda yaptığı açıklamada Esad hükümetinden de çok geç olmadan kan dökülmesine son vermesi çağrısında bulunmuştu. Genel Sekreter Nebil Elarabi’nin Şam’a gidip gitmeyeceği kesinlik kazanmadı.

Şam’dan yapılan resmi açıklamada Arap Birliği’nin “diplomatik protokolü çiğnediği” iddia edildi ve toplantı sonrasında yayınladığı bu açıklamanın “yok sayılacağı” bildirildi.

Birleşmiş Milletler, Suriye’de Mart ayından bu yana rejim aleyhtarı gösterilerde 2 bin 200 kişinin öldüğünü bildiriyor.

İnsan hakları eylemciler, güvenlik kuvvetlerinin önceki gün ve dün de kuzeydeki İdlib ilinde iki, güneydeki Dara’da ve Şam’ın Harasta banliyösünde birer kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’nın komşusu Suriye’ye güvenini kaybettiğini söyledi. Anadolu Ajansı’na göre Gül, ülkedeki durumu düzeltmek için Suriye hükümetinin atacağı her adımın artık çok geç olduğunu belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Devlet Başkanı Beşar Esad’ın hükümetten yerel gazetecilere konan kısıtlamaları kaldıran ve bağımsız haber kuruluşlarına çalışma izni veren yeni bir basın yasası çıkarmasını istediğini bildirdi.

Suriye hükümeti halen yabancı gazetecilere ülkeye giriş izni vermediği için çatışmalarla ilgili haberlerin doğrulanması mümkün olmuyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG