Erişilebilirlik

Şam Yine Bombalarla Sarsıldı


Şam'ın merkezindeki şiddetli patlamada tahrip olan bina ve araçlar
Şam'ın merkezindeki şiddetli patlamada tahrip olan bina ve araçlar
Suriye resmi haber ajansı Şam’ın merkezindeki Merceh meydanında düzenlenen bombalı saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 70 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Bu, Suriye’nin başkentinde iki gün içinde ikinci büyük bombalı saldırı oluyor. Saldırının meydana geldiği yerde yoğun siyah bir dumanın yükseldiği gözlendi. Görgü tanıkları şiddetli patlamadan sonra çevreden silah seslerinin de yükseldiğini bildiriyor.

Saldırı hedefinin ne olduğu açıklık kazanmazken patlamayı henüz üslenen olmadı. Ancak saldırı eski İçişleri Bakanlığı binasının yakınında gerçekleşti. Çevredeki 28 katlı bir ofis binasının yanı sıra birkaç otomobil de patlamada tahrip oldu.

Resmi haber ajansı SANA saldırıdan teröristleri sorumlu tuttu. Suriye hükümeti isyancıları genel olarak terörist olarak adlandırıyor.

Bir gün önceki saldırıda Suriye Başbakanı Vail El-Halki Şam’ın batısında konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıdan sağ kurtulmuştu. İnsan Hakları Gözlem örgütü saldırının 5’i sivil 6 kişinin ölümüyle sonuçlandığını bildirmişti.

Suriye’de iç savaş üçüncü yılına girerken muhalif güçlerin Şam’da yaptığı saldırılar da hız kazandı. Birleşmiş Milletler’e göre ülkede yaşanan şiddet bugüne kadar 70 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG