Erişilebilirlik

Şam’da Bombalı Araçla İntihar Saldırısı: 8 Ölü


Suriye’nin başkenti Şam’da bomba yüklü bir araçla düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti. Devlet televizyonunun bildirdiğine göre, Tahrir meydanındaki olayda 12 kişi de yaralandı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise ölü sayısını 21 olarak duyurdu. Örgüt, yaralıların bazılarının durumunun ciddi olması nedeniyle ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Suriyeli güvenlik güçleri, bomba yüklü üç aracı takip altına aldıklarını ve ikisini kentin girişinde etkisiz hale getirdiklerini açıkladı. Devlet televizyonu, havaalanı yolunda yanmış iki aracın görüntülerini yayınladı.

Üçüncü sürücünün ise yetkililerden önce kaçmayı başardığı ve etrafı kuşatıldıktan sonra Tahrir Meydanı’nda aracını patlattığı belirtildi.

Suriye Yerel İdare Bakanı Hüseyin Makluf, daha büyük toplu ölümlere yol açabilecek bir tezgahın başarıyla önlendiğini söyledi.

Bu tür saldırıların nadiren görüldüğü Şam’da bundan önceki en şiddetli intihar saldırısı Mart ayında olmuştu. Olayda 31 kişi hayatını yaşamını yitirmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG