Erişilebilirlik

Süper Fırtına Sandy Hafta Başında Amerika'nın Doğu Kıyılarını Vuracak


Uzmanlar Atlas Okyanusu’nda seyreden Sandy kasırgasının Amerika’da karaya çıktıktan sonra burada iki farklı fırtınayla daha birleşerek büyük çaplı hasara yol açacak süper bir fırtınaya dönüşeceği uyarısında bulunuyor.

Meteoroloji uzmanları, kasırganın vurduğu bölgelerde şiddetli rüzgar ve yağış, kıyı bölgelerinde su baskınları ve yüksek yerlerde kar görülebileceğini bildirdi.

Başkan Barack Obama, aralarında İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve Federal Acil Durumlar Yönetim Dairesi (FEMA) Başkanı Craig Fugate’in de aralarında bulunduğu yetkililerle kasırga hazırlıklarını görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Başkan Obama’nın, tüm kaynakları seferber etmek üzere FEMA başkanını görevlendirdiği bildirildi.

Süper fırtına
Süper fırtına
Sandy’nin Salı günü erken saatlerde Amerika’nın doğu kıyılarına çıkması bekleniyor. Cadılar Bayramı’na denk gelmesi yüzünden kasırgaya Frankenstein filmlerinden esinlenerek “Frankenstorm” adı verildi.

Amerika Ulusal Kasırga Merkezi, çok büyük bir çapa sahip kasırganın rüzgar hızının saatte 160 kilometreye ulaştığını bildiriyor.

Karayipler’de 43 kişiyi öldüren Sandy Kasırgası’nın Pazartesi ve Salı günleri arası Amerika’nın doğu kıyılarına ulaşması ve Florida’dan Kuzeydoğu Amerika’ya kadar tüm bölgeleri etkisi altına alması bekleniyor.

Amerika’nın başkenti Washington, New York, Maryland, Virginia ve Kuzey Carolina eyaletleri olağanüstü hal ilan etmiş durumda. Elektrik şirketleri de günler sürecek kesintilere karşı müşterilerini uyarıyor. Yetkililer ayrıca ailelere içme suyu, konserve gıda ve pil depolamalarını tavsiye ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG