Erişilebilirlik

Şanlıurfa’da CHP’li Şeker darp edildi: “Alanı terk etmemiz konusunda tehdit edildik”


Ali Şeker
Ali Şeker

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçim güvenliği için Şanlıurfa’da görevlendirdiği eski İstanbul milletvekili Ali Şeker, usulsüz oy kullanımına itiraz ettiği için yaklaşık otuz kişilik bir grup tarafından darp edildi.

Ali Şeker ve beraberindekileri hedef alan saldırıyı CHP TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel duyurdu.

Özel sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı. Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli değil. Buradan yetkilileri uyarıyoruz, sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın. Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yapın” ifadelerini kullandı.



Ali Şeker: “Alanı terk etmemiz konusunda tehdit edildik”

Uğradığı saldırıdan sonra olay yerinde uzaklaştırılan Ali Şeker, Halk TV’ye yaptığı açıklamada tehdit edildiklerini söyledi.

Eski CHP İstanbul milletvekili, “Alanı terk etmemiz konusunda tehdit edildik. Kadınların yerine oy kullanmayı kendilerine hak görenlerin bu şekilde devam etmemesi için devletin sandıkları koruması gerekiyor. Biz devlete karşı sandıkları korumak zorunda kalıyoruz ve böyle saldırılara maruz kalıyoruz. Çok noktada devlet memurları tehdit ediliyor. Toplu oy kullanma karşısında kanuni görevini yapmaya çalışanlar tehdit ediliyor" dedi.

Daha sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ali Şeker, “Korkmuyoruz, yılmıyoruz, vazgeçmiyoruz. Son saatler; oy kullanın. Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz, son oy kullanılana ve yasalara uygun şekilde sayılıp tutanaklar imzalanana kadar sandıkları terk etmeyin. Ben iyiyim, merak etmeyin” yorumunu yaptı.


Ali Şeker’e yönelik saldırıya sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi.

TTB: “Özgür ve demokratik bir seçim ortamı için emek veren hekimler yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz”

Türk Tabipleri Birliği yalnız Dr. Şeker’in değil Hatay’da görev yapan bir başka doktor Berkant Doran’ın da saldırıya uğradığını açıkladı.

TTB’den yapılan açıklamada, “İstanbul Tabip Odası üyemiz ve önceki dönem milletvekilliği yapan Dr. Ali Şeker Şanlıurfa’da; Hatay Tabip Odası üyemiz ve Hatay Koordinasyon Merkezi gönüllümüz Dr. Berkant Doran Hatay’da seçim güvenliği için bulundukları sandıklarda saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Özgür ve demokratik bir seçim ortamı için emek veren hekim arkadaşlarımıza yönelik şiddet eylemlerini kınıyor ve takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” denildi.

XS
SM
MD
LG