Erişilebilirlik

SDG: “Koalisyonla Ortak Operasyonları Durdurduk”


ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye’nin düzenlediği hava operasyonundan sonra ve olası kara harekatına karşı Suriye'de koalisyonla birlikte yürütülen tüm terörle mücadele operasyonlarını durdurduklarını bildirdi.

SDG Sözcüsü Aram Henna, Reuters’a yaptığı açıklamada, "koalisyonla tüm koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarının yanı sıra düzenli olarak yürütülen tüm ortak özel operasyonların durdurulduğunu” söyledi.

SDG, Türkiye’nin olası kara harekatının IŞİD’lilerin tutulduğu hapishanenin korunmasını ve Suriye’de saldırılarına devam eden IŞİD’le mücadeleyi zayıflatacağını bildiriyor.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, daha önce yaptığı açıklamada, IŞİD’le mücadele misyonunun devam ettiğini, ancak Suriye Demokratik Güçleri ile ortak devriye sayısının azaltıldığını söylemişti.

SDG’nin komutanı Mazlum Abdi de bu hafta başında Reuters'a verdiği demeçte, Türkiye'nin sınır boyunca daha önce görülmemiş bir şekilde konuşlandığını gördüklerini ve Washington'dan "daha güçlü" bir mesaj beklediklerini dile getirmişti.

Abdi, “Hala tedirginiz. Türkiye'yi durdurmak için daha güçlü, daha somut açıklamalara ihtiyacımız var. Türkiye niyetini açıkladı ve şimdi nabız yokluyor. Bir işgalin başlangıcı, diğer ülkelerin pozisyonlarını nasıl analiz ettiğine bağlı olacak" demişti.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG