Erişilebilirlik

SDG Kuzey Irak’ta İki Helikopterin Düştüğünü Açıkladı


(ARŞİV)
(ARŞİV)

Irak Kürt bölgesinde dün şüpheli bir şekilde düşen ve içinde 5 PKK’lının olduğu açıklanan helikopterle ilgi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından yapılan açıklamada, düşen helikopter sayısının iki olduğu belirtildi. SDG, olayda helikopterlerde bulunan dokuz üyesinin öldüğünü duyurdu.

Duhok'un Amediye ilçesine bağlı Çemanke Köyü yakınlarında meydana gelen helikopter kazasının ardından bir açıklama yapan SDG yönetimi, düşen helikopter sayısının iki olduğunu duyurdu. İkinci helikopterin nerede düştüğü ise açıklanmadı. Helikopterlerde bulunan SDG üyelerinin IŞİD’le mücadele çalışmaları kapsamında ‘terörle mücadelede askeri ve güvenlik uzmanlığı alanlarında tecrübe paylaşımı” için Kürt Bölgesine gittikleri belirtildi.

Açıklamada helikopterlerde bulunan Terörle Mücadele Güçleri (YAT) mensubu dokuz kişinin hayatını kaybettiğine vurgu yapılarak helikopterlerin kötü hava koşulları nedeniyle düştüğü öne sürüldü. Kürt bölgesinin Süleymaniye kentine doğru yol alan helikopterlerin düşmesi sonucu ölenlerden birinin YAT Genel Komutanı Şervan Kobani olduğu açıklandı.

SDG’nin açıklamasında ölenlerin isimlerine yer verilmedi. Açıklamada Kürt hükümetine de çağrı yapan SDG Yönetimi, cenazelerin ailelerine verilmesini istedi.

Kürt bölgesinden yayın yapan Rudaw, Duhok'un Amediye ilçesine bağlı Çemanke Köyü yakınlarında düşen helikopterin pilotunun Şervan Kobani kod adlı Abdo Mustafa Abdi isimli bir SDG üyesi olduğunu bildirdi.

Ne olmuştu?

15 Mart akşamı Çemanke köyü yakınlarında Eurocopter AS350 tipi bir helikopter düşmüş, helikopterde bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Helikopterin Türkiye’ye ait olduğu iddia edilse de Milli Savunma Bakanlığı bu iddiayı yalanlamıştı. Kürt Yönetimi helikopterde bulunanların PKK’lı olduklarını açıkladı. Duhok Valisi Ali Teter, düşen helikoptere başka bir helikopterin daha eşlik ettiğini ancak ikinci helikopterin olay yerinden uzaklaşarak Suriye sınırına doğru izini kaybettirdiğini söylemişti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG