Erişilebilirlik

“Seccadeyi Görmedim Operasyon Yapıyorlar”


CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Ramazan ayına rastlayan her seçim döneminde olduğu gibi 14 Mayıs Seçimleri’nde de siyasi partilerin düzenlediği iftarlar siyasetin ilgi alanı haline geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da yer aldığı iftarda, kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu’nun gündeminde, önceki gün İstanbul Platformu’nun düzenlediği iftar vardı.

Kılıçdaroğlu: “Böyle iftiralardan, operasyonlardan, siz samimi Müslümanlara sığınıyorum”

O iftar sonrası çekilen fotoğraflarda seccadenin üzerine ayakkabıyla bastığı görülen CHP liderine başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere birçok AKP’li sert tepki göstermişti.

Arşiv foto
Arşiv foto

Bu görüntü nedeniyle samimi olarak üzgün olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim; ben onların operasyonunu umursamam. Ben, ailem, eşim, çocuklarımız, asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez, bunu da bilmenizi isterim. Hem bu benim hayat tarzıma, hayat görüşüme ve var oluşuma aykırı. Böyle iftiralardan, operasyonlardan, siz samimi müslümanlara sığınıyorum. Çok üzgünüm” dedi.

Demirtaş: “Oy uğruna Kur'an-ı Kerim'i pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlıkla basmak mı günah?”

Kılıçdaroğlu’na siyaset dünyasından ilk destek cezaevine bulunan HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı elinde kuranla gösteren dört fotoğrafını da paylaşımına ekleyen Demirtaş, “Milletin parasını çalmak mı, oy uğruna Kur'an-ı Kerim'i pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlıkla basmak mı günah? Doğru cevabı bilmek için Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterli” dedi.


“Tenkitler sağduyudan uzak, siyasetin acımasız yapılması hepimizi yormuştur”

Cuma günü iftarın ev sahibi olan İstanbul Platformu Başkanı ve eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, söz konusu fotoğrafın kalabalığın neden olduğu dikkatsizlik yüzünden oluştuğunu dile getirdi.

Müftüoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır, Siyasetin bu kadar acımasız, anlayışsız, birbirini suçlayıcı bir dille yapılması artık hepimizi yormuştur” ifadelerini kullandı.

İsmail Müftüoğlu'nun açıklaması
İsmail Müftüoğlu'nun açıklaması

Bozdağ: “Bu zihniyet CHP zihniyetinin ta kendisidir”

İktidar cenahından Kılıçdaroğlu’na çok sayıda eleştiri yapılırken en sert ifadeleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kullandı.

Diyarbakır’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, "Bu zihniyet CHP zihniyetinin ta kendisidir. Geçmişten günümüze baktığımızda bu zihniyetler helalleşme adıyla yeni bir dönem başladığını ifade etti. Acaba yeni bir sayfa mı yeni bir dönem mi açıyorlar ama belli ki bilinç altı henüz hakimiyetini yitirmemiş durumda. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu’nu kınadığımı ifade etmek isterim. Özür videosu çekmiş bu da ayrı bir inceliktir. Bu da yanlışını anladığını gösteriyor" dedi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG