Erişilebilirlik

Seçim Tartışması Ölümle Bitti


Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim kampanyası sırasında çıkan kavgada üç kişi yaşamını yitirdi. Silah ve bıçaklı kavgada 9 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenler arasında milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın abisi Mehmet Yıldız da bulunuyor.

Erdoğan: "Milletvekilimizin abisini PKK'lılar Öldürdü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İstanbul Yenikapı'da sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada Suruç’ta kanlı sona eren seçim kavgasına değindi.

“Suruç’ta AKP milletvekili ve yakınlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekilimizin abisi bu saldırıda PKK’lılar tarafından öldürüldü. Aynı şekilde kardeşleri de yaralı vaziyette, ağır olanlar var. İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmasına hazmedemeyen bunu kabullenmeyenler dün neyse bugün de aynıdır.”

Erdoğan saldırının, “PKK ve HDP’nin Kürtler’in kanından beslenerek büyüme stratejisinden vazgeçmediklerini gösterdiğini” de dile getirdi. “Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok bizim PKK ile sorunumuz var” diyen Erdoğan, “Kürt kardeşlerimizin bu oyunu bozacaklarına inanıyorum” da dedi.

10 kişi gözaltında

Kavga, Yıldız’ın çarşıyı ziyareti sırasında, beraberindeki heyetle esnaf arasında çıktı. Ölenlerden ikisi de kavgaya karışan esnaftan.

Olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı.

Ölümle sonuçlanan kavga sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır" dedi.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Valilik, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındığını; adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başbakan Yıldırım Suruç’taki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir” ifadesini kullandı.

HDP'den açıklama

Ölümle sonuçlanan kavgayla ilgili olarak HDP Merkez Yürütme Kurulu da bir açıklama yaptı. Suruç’ta yaşanan olay için ‘son derece vahim’ ifadesi kullanıldı. Halka itidalli olma çağrısı yapılan açıklamada medyadan sorumlu bir dil kullanması istendi. Açıklamada Başbakan, İçişleri ve Adalet Bakanlarından da seçim güvenliğini sağlamaları istendi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG