Erişilebilirlik

Senato Vergi Paketini Onayladı


Senato Vergi Paketini Onayladı
Senato Vergi Paketini Onayladı

19’a karşı 81 oyla onaylanan vergi yasasının yürürlüğe girebilmesi için Temsilciler Meclisi’nin de onayı gerekiyor

Amerikan Senatosu Başkan Barack Obama’yla muhalefetteki Cumhuriyetçilerin uzlaştığı vergi paketini onayladı. 19’a karşı 81 oyla onaylanan vergi yasasının yürürlüğe girebilmesi için Temsilciler Meclisi’nin de onayı gerekiyor.

Başkan Barack Obama uzlaşma yoluyla hazırlanan vergi paketinin “mükemmel olmadığını,” ancak istihdam yaratılması açısından etkili olabileceğini söyledi. Obama, 858 milyar dolar tutarındaki paketin geciktirilmesinin veya reddedilmesinin maliyetinin çok büyük olacağını anlattı.

Senato tarafından onaylanan yasa tasarısında orta sınıfın yanı sıra Amerika’nın en varlıklı kesimlerine uygulanan vergi indirimlerinin süresi uzatılıyor. Yasa ayrıca işsizlik sigortasının süresini uzatıyor ve maaşlardan kesilen verginin miktarı yüzde 2 oranında azaltılıyor.

Tasarı Senato’da onaylandı ancak Başkan Barack Obama’nın lideri olduğu Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyelerinin desteği tam değil. Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar uzlaşmanın Amerika’daki zenginlere çok fazla avantaj sağladığını savunuyor.

Obama ve iktidardaki Demokratlar vergi indirimlerinin süresinin sadece orta sınıf ve alt gelir grupları için uzatılmasını istiyordu. Ancak muhalefetteki Cumhuriyetçiler vergi indirimlerinin kapsamının yılda 200 bin dolardan fazla kazanan zenginleri de kapsamı konusunda ısrarcıydı.

XS
SM
MD
LG