Erişilebilirlik

Silikon Vadisi'ndeki Kadınlar Taciz ve Önyargıya Karşı Cephe Oluşturdu


Silikon Vadisi'ndeki Kadınlar Taciz ve Önyargıya Karşı Cephe Oluşturdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Spor salonundaki 30’dan fazla sermaye yatırımcısı, avukat ve firma yöneticisi, Silikon Vadisi’nden uzun zamandır görmezden gelinen bir sorun hakkında farkındalık yaratmak için biraraya gelmiş. Gözardı edilen bu sorun, erkek sermaye yatırımcılarının, kadın girişimcilere ve çalışanlara muamelesi.

Silikon Vadisi’ndeki birçok kadın, çoğu erkek olan sermaye yatırımcılarına fikirlerini aktarırken cinsiyet ayrımcılığına maruz kaldığını anlatıyor. Ayrıca, erkeklerin hakim olduğu bir sektörde tacize uğradıklarını da söylüyor.

Cinemmerse firmasının kurucusu Wendy Dent, “Fikrinizi paylaştığınızda, sizinle ilgileniyor gibi görünüyorlar. Oysa aslında sizinle zaman geçirme peşindeler” diyerek yaşadıklarından bir örnek veriyor. Eskiden mankenlik yapan teknoloji girişimcisi Dent, kendisine danışmanlık yapmak isteyen birinin tacizine uğradığını da sözlerine ekliyor.

Kadınların yaşadıkları tecrübeleri, sosyal medya üzerinden kamuyla paylaşma isteği, yatırımcı sektörünü etkilemeye başladı. Uber vakasında, firmanın finans yatırımcıları CEO’nun işi bırakması için baskı uyguladı.

Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran kadınlar, teknoloji dünyasının sosyal yapısını değiştirmek için yine teknolojiden yararlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG