Erişilebilirlik

Sirte'de Çatışmalar Şiddetlendi


Sirte'nin İbni Sina hastanesinde ele geçirilen Kaddafi yanlıları
Sirte'nin İbni Sina hastanesinde ele geçirilen Kaddafi yanlıları

Libya geçici hükümet kuvvetleri Sirte’de Kaddafi yanlılarını iki küçük bölgede köşeye sıkıştırdıklarını bildirdi. Ancak kentde şiddetli çatışmaların devam ettiği haber veriliyor.

Geçici hükümet kuvvetleri, dün Sirte’de Kaddafi yanlılarının ana operasyon üssü olarak kullandığı konferans merkezi binalarını kontrol altına aldıklarını açıkladı. Hükümet kuvvetleri ayrıca kentin ana hastane binasıyla üniversitesini de ele geçirdiklerini bildiriyor.

Sirte’de son üç gündür şiddetlenen çatışmalarda 30 geçici hükümet askeri öldürülürken 400’ü aşkın asker de yaralandı. Kaddafi yanlılarının ne kadar kayıp verdiği bilinmiyor.

Ulusal Geçiş Konseyi yetkilileri, Sirte’nin alınmasıyla Libya’nın kurtarıldığını ilan edebileceklerini çünkü ülkenin bütün limanlarının geçici hükümetin kontrolünde olacağını söylüyor.

Muammer Kaddafi’nin doğum yeri olan Sirte, Akdeniz kıyısında başkent Trablus’un 360 kilometre doğusunda bulunuyor. Geçici hükümet kuvvetleri Kaddafi yanlısı güçlerin merkezi olan kenti üç haftadır ele geçirmeye çalışıyor.


XS
SM
MD
LG