Erişilebilirlik

Somali'deki Rehine Kurtarma Operasyonu Rehinenin Ölümüyle Bitti


Operasyonda öldüğü sanılan rehine Dennis Allex, Fransa ordusunda görevli bir istihbarat ajanıydı
Operasyonda öldüğü sanılan rehine Dennis Allex, Fransa ordusunda görevli bir istihbarat ajanıydı
Fransa, Somali’de 2009’dan bu yana rehin tutulan bir askeri ajanının, dün gece düzenlenen kurtarma operasyonu sırasında öldüğünü açıkladı. Ancak El Şebab militanları rehinenin hala sağ olduğunu savunuyor.

Fransa Savunma Bakani Jean-Yves Le Drian başkent Mogadişu’nun 110 kilometre güneyinde düzenlenen operasyon sırasında kendi taraflarından iki kişinin öldüğünü açıkladı.

Savunma Bakanı ellerindeki verilerin, rehine Dennis Allex’in militanlarca öldürülmüş olabileceğini gösterdiğini söyledi. Bakan ölen diğer kişinin asker olduğunu belirtti.

Ancak Savunma Bakanlığı, bakanın öldüğünü söylediği askerin “kayıp” olduğunu duyurdu. Operasyonda 17 Somalili militanın öldüğü de açıklandı.

Bununla birlikte Somalili militan el Şebab örgütü, operasyonun boşa yapıldığını, Fransız rehine Allex’in operasyonun düzenlendiği bölgeden daha uzakta, güvende olduğunu belirtti.

Önceki haberlerde, Fransız komandolarının üç yıl önce Mogadişu’da kaçırılan güvenlik danışmanı vatandaşlarını kurtarmak için Somali’nin güneyinde bir operasyon düzenlediği duyurulmuştu.

Boulmarer adlı yerleşim biriminin sakinleri gece önce helikopter sesleri, daha sonra da silah ve patlama sesleri işittiklerini bildirdi. Bölge sakinleri, çatışmadan sonra da bazı cesetler gördüklerini açıklamakla birlikte ölenlerin kimliği konusunda bilgileri olmadığını belirtti.

Rehine Dennis Allex’in son video görüntüleri Ekim ayında yayınlanmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG