Erişilebilirlik

Sosyal Oyunlardan Facebook’a Milyar Dolarlık Getiri


Sosyal Oyunlardan Facebook’a Milyar Dolarlık Getiri
Sosyal Oyunlardan Facebook’a Milyar Dolarlık Getiri

Sosyal ağ sitelerinden Facebook’un yüzü oyun uygulamaları sayesinde gülecek. Facebook’un bu yıl sosyal oyunlar sayesinde elde edeceği gelirin 1 milyar doları bulması bekleniyor. Bu konudaki tahmin ve açıklama internet girişimcisi ve çevrimiçi oyun devi DoubleClick’in eski CEO’su Kevin Ryan’dan geldi.

Sanal Tarım Facebook’a Kazanç Sağladı

Ryan, 1 milyar dolarlık gelir tahminine Facebook Kredisi olarak adlandırılan ve oyunlar ya da sosyal ağdaki diğer aktiviteler için satın alınan kredilerden elde edilecek gelirin de dahil olduğunu belirtti. Kısacası oyunlar için satın alınan alet, silah, ev gibi oyun araçları ve kullanıcıların birbirlerine gönderdikleri sanal hediyelerin Facebook’a sağladığı gelir toplamının 1 milyar doları bulması bekleniyor.

Reuters haber ajansına açıklama yapan Kevin Ryan, bu gelirin büyük bölümünün ise reklamlardan elde edileceğini söyledi. Ryan’ın kardeşi şu anda Facebook’da önemli bir görev üstleniyor. Sean Ryan, bu yılın başlarında Facebook’un oyun ortaklarının direktörü olarak görev yapmaya başlamıştı.

Facebook’un Reklam Pastasındaki Payı Ne?

Facebook’un aktif kullanıcı sayısı 500 milyonun üzerinde. Şirketlerin internet reklamlarına daha fazla yatırım yapma kararı alması şüphesiz Facebook’un da işine yaradı. Kimi e-pazarlama uzmanlarına göre bu yılki reklam geliri 4 milyar doları bulması beklenen Facebook’un bu gelirin 1 milyar dolarını sosyal oyunlardan elde edecek olması büyük bir sürpriz değil. Facebook’un bu yılki reklam gelirinin 4 milyar doları bulması aynı zamanda şirketin reklam gelirini son bir yılda ikiye katladığı anlamına da geliyor.

Ancak özel bir şirket olan Facebook mali bilgilerini kamuoyuna açıklamama konusundaki tavrını sürdürdü. Facebook’tan bu rakamları doğrulayacak herhangi bir açıklama yapılmadı. Gelecek yılın ilk çeyreğinde halka arz edilebileceği belirtilen Facebook’un değerinin 100 milyar doları bulabileceği tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG