Erişilebilirlik

İsrail: İran’a Askeri Müdahale Kararı İçin Zaman Erken


İsrail: İran’a Askeri Müdahale Kararı İçin Zaman Erken
İsrail: İran’a Askeri Müdahale Kararı İçin Zaman Erken

Savunma Bakanı Ehud Barak, ülkesinin İran’ın nükleer tesislerine saldırıp saldırmama konusunda henüz bir karar almadığını söyledi

Amerika Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’i ağırlamaya hazırlanan Barak, ülkesinin bu konuda daha çok zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bir süredir Batı gazetelerinde İsrail’in, atom bombası yapmasını önlemek için İran’ın nükleer tesislerine saldırmaya hazırlandığı yolunda haberler çıkıyor.

Konuya değinen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov İran’a muhtemel bir saldırının bölge için felâket olacağını, Sünni–Şii gerginliğini daha da artıracağını söyledi.

İran’ı atom bombası geliştirmekten vazgeçirmek için alınabilecek tüm önlemlerin alındığını ileri süren Lavrov, bundan sonra atılacak adımların bu ülkenin nükleer silah programıyla ilgisi olmayacağını savundu ve “amaç artık İran ekonomisine zarar vermek, İranlıları cezalandırmaktır” dedi.

İran’la Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesiyle Almanya arasında yapılan 5+1 görüşmeleri yıllar önce kesilmişti. Ancak görüşmelerin yeniden başlaması ve muhtemelen İstanbul’da yapılması mümkün

Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, bir süre önce İran’ı uyarmış, atom bombası yapması durumunda karşısında ABD’yi bulacağını söylemişti.

XS
SM
MD
LG